Μαρουσάκης: Κακοκαιρία από Πέμπτη, με βροχές, καταιγίδες, αφρικανική σκόνη και πτώση θερμοκρασίας

Χαλάει τις επόμενες ώρες ο καιρός καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής πλησιάζει τη χώρα. Θα κινηθεί προς τα ανατολικά, βορειοανατολικά με αποτέλεσμα από αύριο, Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο η θερμοκρασία να πέσει, ενώ θα σημειωθούν βροχοπτώσεις αλλά θα μεταφερθεί και αφρικανική σκόνη, όχι όμως σε ανησυχητικά επίπεδα, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου του OPEN, Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία


Συγκεκριμένα, το κύμα κακοκαιρία θα δώσει βροχές και καταιγίδες ακόμη και στα νότια θαλάσσια τμήματα από την Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή θα μετατοπιστεί πιο ανατολικά και νότια, με τους βοριάδες να προσεγγίζουν τα 7 μποφόρ.

Το Σάββατο το κύμα κακοκαιρίας αρχίζει να μετατοπίζεται στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι βελτιωμένος με μια αστάθεια κυρίως προς τα κεντρικά και βόρεια τις απογευματινές ώρες, με τον βοριά να κυριαρχεί.






Γενικά το Σαββατοκύριακο θα κάνει ψύχρα, με την θερμοκρασία να φτάνει μέχρι τους 23-24 βαθμούς και την επόμενη εβδομάδα θα ανέβει και πάλι ο υδράργυρος.

Πώς θα κινηθεί η αφρικανική σκόνη

Παράλληλα, η αφρικανική σκόνη θα κινηθεί στην κεντρική και νότια Ελλάδα και κυρίως προς την Πελοπόννησο, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, σε μέτρια ωστόσο ένταση.

Πλησιάζει και ισχυρό κύμα ζέστης

Τέλος, σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη στις 16-18 Μαΐου έρχεται ένα ισχυρό κύμα ζέστης, με θερμοκρασίες πάνω από 30 βαθμούς σε πολλές περιοχές.

ethnos.gr

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: καιρός Μαρουσάκης