Γεγονότα

Μαρίνα στη Δυτική Ελλάδα με πλαστά φορολογικά στοιχεία-στην "τσιμπίδα" γιατροί και δικηγόρος

epi-sdoe
Δεκάδες περιπτώσεις εκτεταμένης φοροδιαφυγής εντόπισε το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος σε ελέγχους που διενήργησε τον Ιούνιο, ενώ μεταξύ των προσώπων που ελέγχθηκαν είναι και φορολογούμενοι που αναφέρονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του ΣΔΟΕ, πρόκειται για περιπτώσεις φυσικών και νομικών προσώπων εκτεταμένης φοροκλοπής. Offshore, συνταξιούχοι, ιατροί, δικηγόροι, αθλητικά σωματεία, επιχειρήσεις παντός είδους, ζωγράφος, τραγουδιστής, ενεχυροδανειστήριο, καζίνο είναι μόνο μερικές από τις περιπτώσεις που διαπιστώθηκε ότι φοροδιεύφευγαν εκτεταμένα.

Τα πορίσματα των ερευνών διαβιβάσθηκαν στις αρμόδιες ΔΟΥ για τον καταλογισμό των φόρων και την επιβολή των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων και σε όποιες περιπτώσεις συντρέχει λόγος, συντάσσεται μηνυτήρια αναφορά ενώπιον του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος για την ποινική αξιολόγηση.

Ειδικότερα,  η  Περιφερειακή Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας διαπίστωσε ότι:

  • 2 Ιατροί και 1 πολιτικός μηχανικός δεν δήλωσαν εισοδήματα ύψους 883.000 ευρώ.
  • Μαρίνα στάθμευσης Θ/Γ σκαφών όπου συμμετείχε ως μέτοχος και το Λιμενικό Ταμείο, έλαβε εικονικά φορολογικά στοιχεία ύψους 378.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button