Lifestyle & PeopleΡοή Ειδήσεων

Μαρία Μπακοδήμου: Ο πρώην σύζυγός της την τρολάρει στο Instagram

Η Μαρία Μπακοδήμου πόζαρε έχοντας μπροστά της ένα καλάθι με πορτοκάλια και «ανέβασε» τη φωτογραφία στο instagram περνώντας ένα μήνυμα για γερό ανοσοποιητικό.

Η παρουσιάστρια εξήγησε πως πρέπει να πίνουμε χυμούς και να τρώμε πορτοκάλια ώστε να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας.


«Αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας. Ιδανικές για αυτό λένε οι επιστήμονες είναι οι βιταμίνες C και D. Τα πορτοκάλια είναι ιδανική πηγή για τη βιταμίνη C και με αφορμή αυτό το post αναζήτησα την ιστορία τους. Λοιπόν: Η πορτοκαλιά (κιτρέα η σινική, citrus sinensis) εισήχθη, σύμφωνα με τα βοτανολόγια, από την Κίνα ή κατά μία άλλη εκδοχή από την Ινδία, και διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο από τους Πορτογάλους. Η πορτοκαλιά ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική.

Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από τους πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομά της. Στα ελληνικά: πορτοκάλι, στα βουλγαρικά: πορtokan ή πορtokal, στα ρουμανικά:portocala. Ακόμη και στα περσικά το συναντάμε ως porteghal.

Ήταν τελικά πορτοκάλια τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» όπως μαθαίναμε στο σχολείο; Τα φρούτα που έκανε δώρο η Γη στον Δία και την Ήρα για το γάμο τους, τα μήλα που πήγε να κλέψει ο Ηρακλής; Πάντως από τα μυθολογικά μήλα των εσπερίδων προέρχεται πιθανότατα και ο γενικός χαρακτηρισμός της κατηγορίας φρούτων που ονομάζονται εσπεριδοειδή. Η μεγάλη οικογένεια του πορτοκαλιού περιλαμβάνει και το λεμόνι, το μανταρίνι, τη φράπα, το περγαμόντο και το νεράντζι.

Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιάς. Οι πιο σημαντικές είναι οι Βαλέντσια, Χίου, Άρτας, Σουλτανί του Φόδελε, Σαγκουίνι ή αιματόσαρκο και η πλέον διαδεδομένη και επιτυχημένη ποικιλία Μέρλιν», έγραψε χαρακτηριστικά η Μαρία Μπακοδήμου.

Από τους πρώτους που έσπευσαν να σχολιάσουν ήταν ο πρώην σύζυγός της Δημήτρης Αργυρόπουλος οποίος με το χιούμορ που τον διακρίνει έγραψε: «Αύριο να μας βάλεις τεστ να δούμε ποιος τα διάβασε».

To post της Μαρίας Μπακοδήμου:

Η ανάρτηση της παρουσιάστριας στο Instagram με τις εγκυκλοπαιδικές γνώσεις…

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Αυτές τις μέρες είναι σημαντικό να ενισχύουμε το ανοσοποιητικό μας. Ιδανικές για αυτό λένε οι επιστήμονες είναι οι βιταμίνες C και D. Τα πορτοκάλια είναι ιδανική πηγή για τη βιταμίνη C και με αφορμή αυτό το post αναζήτησα την ιστορία τους. Λοιπόν : Η πορτοκαλιά (κιτρέα η σινική, citrus sinensis) εισήχθη, σύμφωνα με τα βοτανολόγια, από την Κίνα ή κατά μία άλλη εκδοχή από την Ινδία, και διαδόθηκε στο δυτικό κόσμο από τους Πορτογάλους. Η πορτοκαλιά ήταν γνωστή από τα αρχαία χρόνια όμως η εντατική της καλλιέργεια άρχισε από το 10 μ.Χ. αιώνα στη βόρεια Αφρική. Γύρω στο 1490 έφτασε στις μεσογειακές περιοχές από τους πορτογάλους θαλασσοπόρους και πιθανολογείται ότι σε αυτούς οφείλει το όνομά της. Στα ελληνικά: πορτοκάλι, στα βουλγαρικά: πορtokan ή πορtokal, στα ρουμανικά:portocala. Ακόμη και στα περσικά το συναντάμε ως porteghal. Ηταν τελικά πορτοκάλια τα «χρυσά μήλα των Εσπερίδων» όπως μαθαίναμε στο σχολείο; Τα φρούτα που έκανε δώρο η Γη στον Δία και την Ήρα για το γάμο τους, τα μήλα που πήγε να κλέψει ο Ηρακλής; Πάντως από τα μυθολογικά μήλα των εσπερίδων προέρχεται πιθανότατα και ο γενικός χαρακτηρισμός της κατηγορίας φρούτων που ονομάζονται εσπεριδοειδή. Η μεγάλη οικογένεια του πορτοκαλιού περιλαμβάνει και το λεμόνι, το μανταρίνι, τη φράπα, το περγαμόντο και το νεράντζι. Στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 160 ποικιλίες πορτοκαλιάς. Οι πιο σημαντικές είναι οι Βαλέντσια, Χίου, Άρτας, Σουλτανί του Φόδελε, Σαγκουίνι ή αιματόσαρκο και η πλέον διαδεδομένη και επιτυχημένη ποικιλία Μέρλιν.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Mariabacodimou (@mariabacodimou) στις

Πηγή: iefimerida.gr

Χορηγούμενη

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button