Lifestyle & People

Μαρία Λόη: Από την Ναύπακτο στο Μανχάταν – Το αφιέρωμα των New York Times

lif-loi-maria

Τα καλύτερα λόγια είχαν να πουν χθες οι συντάκτες της ηλεκτρονικής έκδοσης των New York Times για τη Ναυπάκτια Σεφ Μαρία Λόη που τα τελευταία χρόνια διαπρέπει στις ΗΠΑ. Η ιστοσελίδα προτείνει ανεπιφύλακτα το καινούργιο εστιατόριο της συντοπίτισσάς μας που έχει το όνομα LOI ESTIATORIO.

Πιο συγκεκριμένα οι New York Times αναφέρουν μεταξύ άλλων ότι:

«Η Ελληνίδα σελέμπριτι σεφ που το περασμένο καλοκαίρι έκλεισε το Upper West Side εστιατόριό της επιστρέφει με ένα νέο πρότζεκτ, με τον ενθουσιασμό της αμείωτο.

«Εδώ το φαγητό είναι πιο αυθεντικό, είναι το φαγητό μου», δηλώνει η ίδια και συμπληρώνει αναφερόμενη στους συμβούλους της στο εστιατόριο: «Οι Νεοϋορκέζοι είναι πολύ πιο σύνθετοι από ότι μου είχαν πει».

Ο χώρος είναι στενός, ο μισός από το μέγεθος του προηγούμενου εστιατορίου της, είναι διακοσμημένος απλά, με πανοραμικές φωτογραφίες του Κορινθιακού Κόλπου που φωτίζουν τους τοίχους. Ο chef de cuisine είναι ο Arno Mueller, ο οποίος είναι συνεχιστής ενός αυστριακού εποχιακού εστιατορίου. Θα σερβίρει scallops με αρνί μπέικον, μπαρμπούνι με ραδίκια και μύδια με λευκό κρασί με ελληνικό saffron.»

Το εστιατόριο βρίσκεται στην καρδιά της Νέας Υόρκης, το Μανχάταν (132 West 58th Street).

 

 

 

 

Το thebest.gr επισκέφθηκε την επίσημη ιστοσελίδα του καινούργιου εστιατορίου της Ελληνίδας μαγείρισσας, που έχει γίνει must στο Μανχάταν και σας παρουσιάζει τα βασικά πιάτα που μπορεί να βρει κανείς εκεί και τα οποία τα… λάτρεψαν ήδη οι Νεοϋορκέζοι:

 

PIKILIA

Assortment of Traditional Greek Spreads $19

MAROULI

Chiffonade of Romaine Hearts, Scallions, and Dill with Red Wine Vinaigrette $13

ROKA

Arugula, Candied Figs, Hazelnuts, and Shaved Kefalograviera Cheese with Fig-Balsamic Vinaigrette $14

HORIATIKI LOI

Tomatoes, Cucumbers, Peppers, Onion, Greek Olives, & Feta Cheese with Greek Herb Vinaigrette $15

HTENIA

Seared Diver Sea Scallops with Lamb Bacon and Parsnip Puree $18

HTAPODAKI STIN SHARA

Grilled Octopus Served with Red Wine Macerated Onions, Capers, Almonds, Fresh Herbs, Oregano, and Ladolemono over Fava $19

SOLOMOS MARINATOS

Salmon Tartare with Chives, Shallots, Horseradish & Lemon on Bed of Shredded Phyllo with Yogurt-Dill Emulsion $17

KALAMARI SCHARAS

Julienned Calamari, Sautéed in White Wine, Finished with a Parsley-Almond-Basilicus Sauce $15

GARIDES SANTORINI

Julienned Calamari, Sautéed in White Wine, Finished with a Parsley-Almond-Basilicus Sauce $19

SPETSOFAI

House-made Beef Sausage, Vegetable Medley, Tomato $14

MOUSSAKA

Eggplant, Ground Beef, Tomato, Onion, Béchamel $16

LAVRAKI

Branzino, Chicory, Lemon, Olive Oil $32

SOLOMOS

Salmon, Idaho Potato, Olive Oil, Kalamata Olives $29

POUGI ME MYDIA

Mussels, White Wine, Krokos Kozanis (Greek Saffron) $25

BARBOUNIA

Grecian Red Mullet, Chicory, Lemon, Olive Oil $34

PSARI STO ALATI

Chef’s Fish Selection for Two, Chicory, Lemon, Olive Oil $62

PAPOUTSAKIA

Baby Eggplant, Zucchini, Bell Peppers, Onion, Tomato, Béchamel $24

RAVIOLES

Meatball, Garlic, Mint, Parsley, Fresh Pasta, Egg, Lemon $28

KOKORAS KRASSATOS

Rooster, Red Wine, Tomato, Cinnamon, Cloves, Lemon, Loi Hylopites $29

PAIDAKIA

Lamb Chops, Red Bliss Potato, Arugula, Loi Yogurt $42

MOSCHARAKI KOKKINISTO

Beef Short Ribs, Red Wine, Tomato, Carrots, Parsley, Loi Couscoussaki $34

KOUNOUPIDI

Roasted Cauliflower Steeped in Caramelized Tomato Sauce $9

LAHANIKA

Assortment of Seasonal Vegetables $9

PATATES LEMONATES

Roasted Lemon Potatoes $9

GIGANTES

Giant Beans steeped in Tomato Sauce $9

HORTA

Steamed Seasonal Wild Greece $9

FETA

Greek Sheep and Cow’s Milk Cheese $9

 

 

 

 

 

 

ΓΛΥΚΑ

 

Baklava

Bak-la-va Layers of Phyllo with Almonds, Walnuts, Pistachio Nuts, Light Drizzle of Spiced Honey Syrup $10

Karidopita

Kari-dóp-ita Traditional Walnut Sponge Cake spiced with an Orange-Cinnamon Sauce $10

Loukoumades

Lou-kou-ma-des Traditional flash-fried Doughnuts finished with Cinnamon and Honey $10

Yaourti Me Meli

Yia-óurti Me Meli Yogurt with Attiki Honey and Toasted Mixed Nuts. Or with Greek Spoon Desserts $10

Ravani

Ra-va-ni Greek Orange Cake made with Semolina, Olive Oil, and finished with Sesame $10

Sokolatopita

Sok-ola-tópita Maria’s Special Rich Chocolate Flourless Cake $10

Ekmek Kadaifi

Ek-mek Ka-dai-ífi Shredded Phyllo Soaked in Honey Topped with Custard, Toasted Nuts and Light Crème. $10

 

 

 

 Θάνος Χριστακόπουλος

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button