Βουλευτικές Εκλογές 2019ΕκλογέςΡοή Ειδήσεων

Μαρία Καλπουζάνη: Διαλύουν την χώρα για να ενώσουν την Κεντροαριστερά

Τους τελευταίους μήνες οι υπουργοί και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κατέβασαν τα μολύβια και ξεκίνησαν την μεγάλη εκστρατεία τους για την δημιουργία ενός «ευρύτατου μετώπου όλων των προοδευτικών δυνάμεων», με βάση τα λεγόμενα του ίδιου του Πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στον υπαρκτό κίνδυνο μιας ολοκληρωτικής ήττας στις προσεχείς εθνικές, ευρωπαϊκές και αυτοδιοικητικές εκλογές, προσπαθεί να μετακινηθεί ιδεολογικά για να βρει έναν νέο ζωτικό χώρο ψηφοφόρων που ευρύτερα αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικοί ή κεντροαριστεροί. Είναι η ίδια κατηγορία ψηφοφόρων που μέχρι πριν από λίγα χρόνια κατηγορούταν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως οπαδοί φιλελεύθερων και μνημονιακών πολιτικών. Στην προσπάθεια του αυτή ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκει πρόθυμους γυρολόγους και αριβίστες της πολιτικής που δεν διστάζουν να θυσιάσουν ιδέες, πεποιθήσεις και διακηρυγμένες επίσημες θέσεις προκειμένου να δουν για λίγους μήνες τους εαυτούς τους στη θέση του υπουργού ή του υφυπουργού. Ο ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας επενδύει σε διαλυτικές τάσεις και προσωπικά συμφέροντα συγκεκριμένων προσώπων για να αναδειχθεί μέσα από αυτή τη διαδικασία ένας νέος πολιτικός πόλος με πρωταγωνιστές τους ίδιους. Τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι απογοητευτικά.

Όμως ο Αλέξης Τσίπρας και η Κυβέρνηση του γνωρίζουν πώς μια τέτοια μετατόπιση απαιτεί χρόνο και αρκετές ιδεολογικές και πολιτικές ακροβασίες. Ακροβασίες που μπορεί να φτάσουν μέχρι και στην πρόταση για ενιαίο ψηφοδέλτιο της κεντροαριστεράς στις προσεχείς ευρωεκλογές, πρόταση που εμμέσως πλην σαφώς άφησε να εννοηθεί ο Πρωθυπουργός πριν από λίγες ημέρες. Ακροβασίες που οδηγούν π.χ. στην υιοθέτηση της απλής αναλογικής στη τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία δεν εξυπηρετεί τίποτα άλλο παρά την στρατηγική του χάους στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια προς όφελος φυσικά του ΣΥΡΙΖΑ και των νέων συμμαχιών που θέλει να χτίσει με επίκεντρο την Κεντροαριστερά.

Όσο περισσότερο χρόνο πάρει η μετατόπιση αυτή για τον ΣΥΡΙΖΑ προς την Κεντροαριστερά τόσο θα καθυστερεί και η προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Η καθυστέρηση αυτή επιφέρει καθημερινή επιδείνωση του οικονομικού και επενδυτικού κλίματος, αύξηση την ανασφάλειας και της αβεβαιότητας στην αγορά, επιβράδυνση της παραγωγής κυβερνητικού έργου και παγίωση της εικόνας μιας χώρας σε στάση αναμονής. Ήδη τα προς ψήφιση νομοσχέδια στη Βουλή έχουν μειωθεί δραματικά, καμία σοβαρή μεταρρύθμιση του Δημόσιου τομέα δεν έχει ψηφιστεί και υλοποιηθεί εδώ και καιρό, ενώ για το προσεχές μέλλον το μόνο που περιμένουμε είναι ορισμένα δήθεν φιλολαϊκά νομοσχέδια προς άγραν ψήφων από συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες.

Η χώρα χάνει ευκαιρίες, η εγκληματικότητα και η παρανομία μετατρέπονται σε καθημερινό φαινόμενο και τα προβλήματα στα νοσοκομεία και τα πανεπιστήμια συσσωρεύονται με δραματικό ρυθμό. Και όλα αυτά γιατί ο Αλέξης Τσίπρας, οι σύμβουλοι και οι υπουργοί του μάχονται για την ένωση της Κεντροαριστεράς ενώ την ίδια στιγμή διαλύουν την ίδια την χώρα. Πρόκειται για την πιο ανεύθυνη στάση μιας Κυβέρνησης που όχι μόνο παραπαίει αλλά επιζητά να συμπαρασύρει στη πτώση της και όλους τους υπολοίπους!

Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από μια μεγάλη πολιτική αλλαγή και επομένως η άμεση προκήρυξη εθνικών εκλογών αποτελεί μονόδρομο. Και μια συμβουλή προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουν πολύ περισσότερο χρόνο και μεγαλύτερη άνεση να ενώσουν την Κεντροαριστερά από τα έδρανα της αντιπολίτευσης παρά από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν τώρα. Ας κάνουν στην άκρη μια ώρα αρχύτερα για το καλό της χώρας, για το καλό των πολιτών, για το καλό όλων μας.

Μαρία Καλπουζάνη, Διεθνολόγος- Οικονομολόγος , Μέλος Μητρώου Στελεχών Νέας Δημοκρατίας

2 Σχόλια

  1. ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΤΑΤΡΩΓΑΝ ΚΑΙ ΔΙΟΡΙΖΑΝ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΤΑΓΑΝ ΠΟΤΕ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΚΕΛΠΝΟ, ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΑΝ ,ΤΙ ΑΡΑΓΕ…,ΤΟΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΤΑ ΜΑΛΙΟΚΕΦΑΛΑ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΠΟ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΑ ΚΟΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ( Ο ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΧΘΕΣ ΕΔΕΙΞΕ ΤΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΗΣ ΕΦ. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ18 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΕΛΕΓΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΑΥΛΟΥΣ ΤΗΣ ΝΔ) ,ΤΙΣ ΨΕΥΤΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΚΟΡΩΝΕΣ ΤΟΥ ΜΠΟΓΔΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΑ ΠΤΥΧΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑΚΗ ΠΟΥ ΘΑΧΟΥΝ ΦΤΥΣΕΙ ΑΙΜΑ ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΣ ΣΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ, ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΑΦΗΝΑΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΟΥΣ ΦΤΩΧΟΥΣ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΑ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΔΗΜΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙ ΑΥΤΟ) ,ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ,ΠΟΥ ΡΙΜΑΞΑΝ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΑΙΤΕΣ . ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΑ ΜΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΟΥΝΤΑΙ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΚΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΝΑ ΑΞΙΟΠΟΙΕΙ ΣΩΣΤΑ ΕΣΤΩ ΤΟΥΣ ΟΧΤΑΜΗΝΗΤΕΣ, ΡΟΥΣΦΕΤΙΑΙ ΚΑΝΕΙ ΟΠΟΥ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ, ,ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΚΛΙΚΑ, ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΜΑΡΑΖΩΝΟΥΝ. ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΕΝΑ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟ ΣΚΛΗΡΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΤΟΣΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙΤΕ. ΟΣΟ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΥΠΕΡΦΙΑΛΟ ΕΓΩΚΕΝΤΡΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΟΤΙ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΒΑΛΕ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΤΙΣ ΕΛΙΤ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΡ4ΟΣΩΠΕΥΕΤΕ.ΠΕΡΑΣΕ ΑΝΕΠΙΣΤΡΕΠΤΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΤΕ ΕΝΑΝ ΓΙΑ ΟΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΕΝΑ. ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΣΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ!! ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΨΤΕ ΜΕ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΡΕΙΤΕ ΚΑΘΟΛΟΥ……

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button