ΕκπαίδευσηΡοή Ειδήσεων

Υπεύθυνη Παιδείας η Μαρία Αγγέλη στη Διεθνή Εταιρεία Φίλων Νίκου Καζαντζάκη

Στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, το Ελληνικό Τμήμα της ΔΕΦΝΚ πραγματοποίησε την Γενική του Συνέλευση και αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1. Προτεραιότητες για τα επόμενα έτη


– Εκδηλώσεις σε Σχολεία, Βιβλιοθήκες, Χωριά και Πόλεις σε συνεργασία με Εκπαιδευτικούς (Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου), Δήμους, Πολιτιστικούς Συλλόγους, Περιφέρειες.
– Ημερίδες: «Πώς οι σύγχρονοι Έλληνες συγγραφείς αντιμετωπίζουν το έργο του Καζαντζάκη» και «Η Διδασκαλία του έργου του Νίκου Καζαντζάκη στα Σχολεία».
– Συνέδρια: «Νίκος Καζαντζάκης και φύση» και «Νίκος Καζαντζάκης ταξιδευτής».
– Ίδρυση Λεσχών Ανάγνωσης για την μελέτη του έργου του Νίκου Καζαντζάκη.
– Προβολή της ετήσιας επιθεώρησης Le Regard cretois / H Κρητική ματιά, η οποία δημοσιεύεται ανελλιπώς από το 1990, στα γαλλικά, ελληνικά, αγγλικά και ισπανικά. Κάθε τεύχος περιλαμβάνει ανέκδοτα ή ελάχιστα γνωστά κείμενα του Νίκου Καζαντζάκη, ξεχασμένα ή αδημοσίευτα ακόμα, αξιόλογες μελέτες, μαρτυρίες, ανέκδοτες φωτογραφίες κ.ά.
– 2021, 200 χρόνια από την Εθνική Παλιγγενεσία: Οργάνωση πολλών εκδηλώσεων με βάση το μυθιστόρημα του Νίκου Καζαντζάκη Καπετάν Μιχάλης και την τραγωδία Καποδίστριας.

2. Αρχαιρεσίες για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.

Εξελέγη ομόφωνα και παμψηφεί, Υπεύθυνη για την Παιδεία:
Μαρία Αγγέλη, Δρ Λαογραφίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγγραφέας, καθηγήτρια στο 2ο Γυμνάσιο Αγρινίου «Κοσμάς ο Αιτωλός».

Τοπική Διαφήμιση
papathanasiou christmas2022 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button