Lifestyle & PeopleΡοή Ειδήσεων

Ζέτα Μακρυπούλια: «∆εν υπήρξα ποτέ διαβολική»

Η είδηση πως η Ζέτα Μακρυπούλια θα πρωταγωνιστήσει στον «Γιούγκερμαν» µε σκηνοθέτη τον ∆ηµήτρη Τάρλοου αιφνιδίασε τον θεατρικό κόσµο. Το στοίχηµα ήταν δύσκολο, αφού έπρεπε να περάσει σε άλλη «πίστα».

Η ίδια αγχώθηκε γι’ αυτό, αλλά µέσα από σκληρή δουλειά «έδεσε» µε τον θίασο και δίνει τον καλύτερο εαυτό της κρατώντας δύο ρόλους: της σαγηνευτικής, ψυχρής ερωµένης του Γιούγκερµαν και της µητέρας του. Στην καλύτερη επαγγελµατική της φάση η ίδια μιλάει για τη νέα πρόκληση της καριέρας της…

Ζέτα, πες μου πώς ένιωσες όταν ήρθε η δελεαστική πρόταση για τον «Γιούγκερμαν».

Χαρούµενη κι ευτυχισµένη ένιωσα για την ωραία πρόταση-πρόκληση που ήρθε από τον ∆ηµήτρη Τάρλοου. Με κάλεσε να «συναντήσω» για δεύτερη φορά την Ντάινα Σκλαβογιάννη, που είχα παίξει στην τηλεοπτική εκδοχή του έργου µε τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη στον οµώνυµο ρόλο. Με κέντρισε η ιδέα να «βρεθώ» ξανά µαζί της, µε πιο ώριµη µατιά πλέον, για το σανίδι αυτή τη φορά, µέσα από µια άλλη προσέγγιση, µια άλλη διαδικασία… Ηταν µια πρόταση από αυτές που ονειρεύεσαι και που όταν έρχονται σε γεµίζουν ευθύνη από τη µια και µεγάλη χαρά από την άλλη.

Φοβήθηκες ότι θα αντιμετωπίσεις μια καχυποψία πηγαίνοντας στο θέατρο «Πορεία»; Είχες άγχος πηγαίνοντας στις πρόβες ή όχι;

∆εν σου κρύβω πως ένιωσα έναν φόβο κι ένα άγχος, που έχω πάντα για καθετί καινούργιο. Είχα ένα σφίξιµο στο στοµάχι για το πώς θα µπορέσω να ενταχθώ στον εξαιρετικό θίασο που είχε φτιαχτεί, µα βρήκα ένα πολύ ζεστό ∆ηµήτρη Τάρλοου -ζεστό όπως είναι µε όλους τους συντελεστές- και εξαιρετικούς συναδέλφους που µε αγκάλιασαν δυνατά. Ο σκηνοθέτης µας είναι πολύ έξυπνος, ευφυής, µε ωραία αισθητική. Περάσαµε δυο-τρεις µήνες µε αυτοσχεδιασµούς για να «ελευθερωθούµε» και «δέσαµε» υπέροχα.

Με Γιούγκερμαν τον Γιάννη Στάνκογλου…

Είχαν γίνει σκέψεις και προτάσεις για να δουλέψουµε µαζί στο παρελθόν, µα τελικά δεν προχώρησαν. Είναι η πρώτη φορά που παίζουµε µαζί και το απολαµβάνω ιδιαίτερα. Είναι ανοιχτός, ευχάριστος. Ενας εξαιρετικός συνάδελφος, ένα αληθινά ταλαντούχο πλάσµα, που µοιάζει ιδανικός για τον οµώνυµο ρόλο. Εχει φτιαχτεί µια εξαιρετική διανοµή!

Μίλησέ μου για την Ντάινα που υποδύεσαι.

Είναι µια γυναίκα δαιµόνια. Είναι αµυντική, µε παγερή φυσιογνωµία. Είναι πονηρή, ποτέ δεν ξέρεις τι αισθάνεται. Αλλα λέει κι άλλα κάνει. Και πετάει τους άντρες, χρησιµοποιώντας τους.

Αλήθεια, ανήκεις στους ηθοποιούς που εκ των πραγμάτων δικαιολογούν τους ρόλους τους;

Ναι, ψάχνω να βρω τι τους έχει οδηγήσει σε αυτό που έχουν γίνει. Η Ντάινα δεν έχει λάβει αγάπη, γι’ αυτό και δεν µπορεί να τη νιώσει ή να τη δώσει. ∆εν είναι τέρας. Την περιγράφει «παγερή» ο Καραγάτσης. Και είναι. Οπως είναι και πάρα πολλοί γύρω µας. Που παγώνουν το όποιο συναίσθηµά τους προκειµένου να επιβιώσουν σε διάφορες δύσκολες καταστάσεις.

Ραδιούργα, δαιμόνια και διαβολική η Ντάινα. Εσύ έχεις υπάρξει ποτέ διαβολική ή ραδιούργα;

Απ’ όσο θυµάµαι, όχι, δεν έχει χρειαστεί. ∆εν είναι, όµως, απαραίτητη προϋπόθεση αυτό που υποδύεσαι στη σκηνή να το ζεις και στη ζωή. ∆εν είναι αυτό το ζητούµενο στο θέατρο.

Πηγή: Realnews

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close