ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Μακρόν: Δεσμευόμαστε να προστατέψουμε την Ελλάδα σε περίπτωση εισβολής

Ως έμμεση απάντηση προς τις αιτιάσεις της Τουρκίας έναντι της Ελλάδας, χαρακτηρίζεται η απάντηση του Εμανουέλ Μακρόν το πρωί της Δευτέρας σε ερώτηση για το εάν εκτιμά ότι η ελληνογαλλική συμφωνία θα επιφέρει αναστάτωση στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Δεν έχω την αίσθηση ότι το καλοκαίρι του 2020 Ελλάδα επέδειξε πολεμοχαρή στάση στην Ανατολική Μεσόγειο», υπογράμμισε ο Γάλλος Πρόεδρος και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι είναι καθήκον μας, εμάς των Ευρωπαίων, να δείξουμε ότι είμαστε αλληλέγγυοι με κάθε κράτος-μέλος. Αυτό έκανε η Γαλλία το καλοκαίρι του 2020 κι αυτό που εμείς επιθυμούμε μέσα από αυτή την στρατηγική συνεργασία είναι η Ελλάδα να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή σε μία περιοχή που πλήττεται και έχει έναν υψηλό ενεργειακό γεωπολιτικό ρόλο.

Άρα, λοιπόν, έχουμε κάθε δικαίωμα να βοηθήσουμε την Ελλάδα να εξοπλιστεί, για να διασφαλίσει την εδαφική της ακεραιότητα και τα συμφέροντα και από την άλλη πλευρά να δεσμευτούμε επίσης να συνεργαζόμαστε για να την προστατεύσουμε σε περίπτωση εισβολής. Έτσι λογίζω εγώ την φιλία».

CNN

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση
Back to top button