Αθλητισμός

Μάκης Κορδάτος: Φτάσε όπου δεν μπορείς…

spo-kordatosΟ Μάκης Κορδάτος μετρά αντίστροφα για μία… παγκόσμια πρωτιά στον Μαραθώνιο της Αθήνας. Την ερχόμενη Κυριακή (13/11) θα γίνει ο πρώτος δρομέας στην Ιστορία που θα συμμετάσχει στα 42.195μ. της αυθεντικής διαδρομής, με αγωνιστικό τεχνητό μέλος. Η φανέλα του θα γράφει: «Φτάσε όπου δεν μπορείς». «Αυτό είναι το μήνυμα που θέλω να στείλω στους ανθρώπους. Όλα γίνονται! Και με ένα πόδι τερματίζεις Μαραθώνιο,» δήλωσε στο “Πρακτορείο Sport”.

Τη συνέντευξη με τον Μάκη Κορδάτο θα τη θυμάμαι για πάντα. Μετά από αναρίθμητες συνεντεύξεις με επαγγελματίες παίκτες του μπάσκετ, πολλοί εκ των οποίων με…  έξι μηδενικά στο ποσό που αναγράφεται στα ετήσια συμβόλαιά τους, κάλεσα τον τηλεφωνικό αριθμό του με κάποια αμηχανία. Την ίδια αμηχανία αισθανόταν κι εκείνος, όπως μου εξήγησε στο τέλος της συνομιλίας μας, αφού δεν είναι συνηθισμένος να μιλά σε εκπροσώπους του Τύπου.

Μέσα σε λίγα λεπτά, όμως, αισθανόμασταν σαν να ήμασταν φίλοι πολλά χρόνια, γελούσαμε και δεν θέλαμε να κλείσουμε το τηλέφωνο. «Δεν μου αρέσουν οι μίζεροι και οι μίζερες,» μου είπε. «Ξέρω ακρωτηριασμένους που δε το έχουν πάρει καλά, αλλά και υγιείς που έχουν κατάθλιψη. Όλα είναι στο μυαλό. Έχει μεγάλη σημασία να πιστεύει κάποιος στις δυνατότητες του ακόμη κι αν όλα… συνηγορούν στο αντίθετο. Μπορείς να τα καταφέρεις!» Και στο δικό του μυαλό, ο Μάκης Κορδάτος έχει ήδη διανύσει τα 42.195 μέτρα, έχει δει τον εαυτό του να περνά με ένα τεράστιο χαμόγελο ικανοποίησης τη γραμμή του τερματισμού, να… φτάνει δηλαδή… όπου δεν μπορεί!

Ο Μάκης Κορδάτος εργάζεται καθημερινά στην Αστυνομική Διεύθυνση Ακαρνανίας, στο Αγρίνιο. Πως συνέβη και έχασες το δεξί πόδι; «Μετά από 2,5 χρόνια φοίτησης στη Σχολή Αστυφυλάκων στη Σητεία, εργαζόμουν στο Αστυνομικό Τμήμα Αμπελοκήπων. Στις 23 Ιανουαρίου 2000, σε ένα ταξίδι μου από την Αθήνα προς την ιδιαίτερη πατρίδα μου, το Αγρίνιο, είχα τροχαίο στην εθνική οδό, κοντά στο Αίγιο, με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί το πόδι μου.

Μετά από τρεις μήνες στο νοσοκομείο, έφτιαξα τεχνητό μέλος,» θυμάται.
Τι άλλαξε μετά το ατύχημα στη ζωή σου; «Δεν άλλαξε τίποτα στις συνήθειες μου. Όλα είναι στο μυαλό μας. Έχω το τεχνητό μέλος ήδη 17 χρόνια. Δεν με περιορίζει σε κάτι. Μπαίνει, βγαίνει. Όσο και να έχει προχωρήσει η τεχνολογία, το πλέον σημαντικό είναι πως θα το πάρεις από την αρχή. Ξέρω ακρωτηριασμένους που δε το έχουν πάρει καλά, αλλά και υγιείς που έχουν κατάθλιψη».

http://www.amna.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close