PressαρίσματαΡοή Ειδήσεων

«Μακεδονία ξακουστή» θα πουν στον Παυλόπουλο στην Βόνιτσα;

Δεν πάνε καλά τα ζητήματα Προκόπη Παυλόπουλου στον δήμο Ακτίου-Βονίτσης. Δεν του φτάνει του Προέδρου που έγινε επίτιμος δημότης με… πλειοψηφία (αυτό μεταφράζεται σε «και σε θέλουμε και δεν σε θέλουμε»!), τώρα φαίνεται ότι θα βρει μπροστά του κι ένα πλήθος (;) που θα τραγουδά πατριωτικά άσματα και-ας ελπίσουμε-όχι τίποτε καραγκιοζιλίκια του στυλ  «αλήτες, προδότες, πολιτικοί».

Παρομοίως ελπίζουμε και να μην έχουμε τίποτε κρεμάλες, τίποτε μούντζες, φτυσίματα και άλλα τέτοια που γνώρισε ο μαρτυρικός μας τόπος τα πρόσφατα χρόνια.

Όπως φαίνεται, δεν θα την γλιτώσει την πορεία και την συγκέντρωση(ή μήπως αντισυγκέντρωση;)ο ΠτΔ όπου  διάφοροι «ακομμάτιστοι» αλλά και «εχθροί του ακραίου λόγου» θα συγκεντρωθούν για να εκφράσουν την διαφωνία τους με την συμφωνία των Πρεσπών. Θα είναι άραγε μια από τις τελευταίες φορές που θα ακούσει ο ΠτΔ το «Μακεδονία ξακουστή», τώρα που, όπως λένε, θα πάψει να ακούγεται αφότου  εφαρμοστεί η Συμφωνία;

Οι διοργανωτές λένε: «Πρόθεση μας είναι η διαδήλωση να είναι ειρηνική όπως ταιριάζει στο δημοκρατικό μας πολίτευμα. Κάθε είδους ακρότητες είναι καταδικαστέες εξαρχής. Είναι υποχρέωση μας να υπερασπιστούμε την ιστορία μας και ιερό καθήκον μας να την παραδώσουμε ακέραιη στα παιδιά μας και όχι αλλοιωμένη».

Μένει να δούμε τι θα συμβεί ανήμερα της Αγίας Παρασκευής στην Βόνιτσα, μόνο να κάνουμε μια μικρή παρατήρηση προς υποστηρικτές και αντιμαχόμενους την Συμφωνία. Σταματήστε να αποκαλείτε τα Σκόπια «κρατίδιο», οι μεν για να δείξετε ότι δεν φοβόμαστε πόλεμο από τέτοια λιμά και οι δε για να υποβιβάσετε τον «εχθρό». Κάτι τέτοια έλεγαν και οι Οθωμανοί όταν ξεσηκωνόταν κάτι κατσαπλιάδες στα μέρη μας, πριν 200 μόλις χρόνια, και γελούσαν. Και μετά έκλαψαν πικρά όταν ανακατεύτηκαν οι Μεγάλες Δυνάμεις, ξέρετε υπέρ ποίου…

Πάντως,  μόνο στο Θέρμο ο Πρόεδρος βρίσκει την ησυχία του. Οι άνθρωποι είναι πιο κουλ, η αντιπολίτευση είναι φιλοπρόοδη, ο δήμαρχος είναι μεν από τον συντηρητικό χώρο αλλά έχει μόνιμες επαφές με τον κ. Παυλόπουλο και τα διάφορα πατριωτικά κινήματα μετά από 4 τετραετίες Πορφύρη όσο να’ ναι έχουν ατονήσει… Μόνο εκεί βρίσκει την ησυχία του ο Προκόπης Παυλόπουλος, με λίγα λόγια.

Και την θέλει την ησυχία του ο Πρόεδρος δεν του αρέσουν οι συγκρούσεις και οι εξάρσεις, όπως θυμόμαστε όλοι πολύ καλά να κάνει  ως υπερ-υπουργός Εσωτερικών και Δημόσιας Τάξης το 2008 και ως πανελίστας στον Παπαδάκη με τον Κασιδιάρη να χτυπά την Λιάνα Κανέλη (και ο ίδιος να μένει… Παυλόπουλος) λίγα χρόνια μετά.

 

η συντακτική παραθαλάσσια μονάδα

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close