Γεγονότα

Μαίνεται ο πόλεμος για το ΟΣΔΕ: Στο επίκεντρο η Gaia και η "ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ" της Ένωσης Αγρινίου

epi-agrotis3Για τα καλά έχει πάρει φωτιά η αντιπαράθεση μεταξύ συνεταιρισμών σχετικά με τις φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ , τις υπερβολικές τιμολογήσεις του προηγούμενων ετών, που υπήρξαν πρωτοφανείς ειδικά στο Αγρίνιο και την σχετικά πρόσφατη απόφαση της Gaia Επιχειρείν, που είναι Φορέας Συντονισμού του ΟΣΔΕ να  διακόψει την συνεργασία της με την Ένωση Αγρινίου, με την Ένωση να έχει ξεκινήσει ήδη διαδικασίες ώστε να αναλάβει το έργο τόσο στην Αιτωλ/νία, όσο και αλλού.
Όλα αυτά λίγες μέρες πριν ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής των δηλώσεων ΟΣΔΕ, με την ανταλλαγή βαριών κατηγοριών εκατέρωθεν και μάλλον μόνους ωφελημένους τους αγρότες (σ.σ. κάτι που έχει επισημάνει το agriniopress.gr) που ειδικά στο Αγρίνιο, θα γλιτώσουν από τις υπερβολικές χρεώσεις που ουδέποτε εξηγήθηκαν επαρκώς.

Να σημειωθεί πως γύρω από την Gaia έχουν στοιχηθεί οι περισσότερες Ενώσεις της χώρας, με την δημιουργία ΚΕΑ σε αρκετές περιοχές της Αιτωλ/νίας και στο Αγρίνιο, ενώ από την άλλη η Ένωση Αγρινίου, ηγείται της “Αγρογένεσις” μιας εταιρείας που δηλώνει έτοιμη να αναλάβει το έργο του ΟΣΔΕ, όχι μόνον στο Αγρίνιο αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα να κατηγορείται ευθέως ότι λειτουργεί επιθετικά απέναντι σε άλλους συνεταιρισμούς.
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα σε διάστημα 15 ημερών η “Αγρογενεσις” (Ένωση Αγρινίου) δημιούργησε έξι νέες θυγατρικές εταιρείες σε έξι διαφορετικούς νομούς.

Την ιδία στιγμή η Ένωση Αγρινίου με νέα της ανάρτηση επιτίθεται στην Gaia υποστηρίζοντας πως κατάφερε και  απάλλαξε τους αγρότες από το κόστος του ΟΣΔΕ που η Gaia , όπως υποστηρίζει, προκαλούσε.

Πρόβλημα με όσες Ενώσεις δεν σύναψαν συμφωνία;

epi-agrotis-xorafiΠαράλληλα, η Ένωση Μεσολογγίου, που συνεργάζεται σε τοπικό επίπεδο με την Gaia Επιχειρείν δηλώνει πως είναι έτοιμες οι πύλες που έχουν συνάψει σύμβαση με τον συντονιστή (GAIA επιχειρείν) του ΟΣΔΕ να υποδεχτούν αιτήσεις από την πρώτη μέρα υποβολής των αιτήσεων δηλαδή την ερχόμενη Τετάρτη 15/3.

Ερωτηματικό παραμένει για τις ελάχιστες που δεν έχουν -ακόμη τουλάχιστον- υπογράψει την σχετική σύμβαση, το αν, το πως και το πότε θα δύναται να υποβάλλουν τις αιτήσεις των αγροτών, που θα πάρουν το ρίσκο να τις επιλέξουν.

“Για την περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας δεν αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα αφού τα ΚΕΑ της GAIA Επιχειρείν και της Ένωσης Μεσολογγίου θα βρίσκονται σε κάθε πόλη και χωριό από την πρώτη μέρα της υποβολής των αιτήσεων παρέχοντας πολυδιάστατη και βέλτιστη υποστήριξη στους παραγωγούς.”, καταλήγει η σχετική ανάρτηση.

Όλα τα παραπάνω με φόντο τα εκατομμύρια ευρώ που θα βγουν από τις τσέπες των αγροτών και φέτος για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, ενώ ακόμη δεν έχει απαντηθεί, το μεγάλο κόστος των προηγουμένων ετών με τις διπλές χρεώσεις κλπ, σε ποιου φορέα το Ταμείο κατέληγαν… Έτσι θα δίνονταν και μια απάντηση στο ερώτημα για το ποιος ευθύνεται για τα αστρονομικά ποσά που πλήρωσαν οι αγρότες του Αγρινίου και που μεταφράζονται σε εκατομμύρια ευρώ.

Η συνέχεια της αντιπαράθεσης ήρθε μέσα από την αρθρογραφία του προέδρου της Ένωσης Κορινθίας κ. Μπαρλιά στην γνωστή εφημερίδα “Υπαιθρος Χώρα” με τίτλο “Τα σιαμαία  αναζητάνε το παρελθόν”

Γράφει  συγκεκριμένα ο κ. Μπαρλιάς:

“Η ταινία «αναζητώντας το παρελθόν» είναι κοινωνικό δράμα. Ένας τυχοδιώκτης, που αποφασίζει να γυρίσει στην πατρίδα του… κολυμπώντας. Μέσον για να γυρίσει, όμως, δεν θα είναι η θάλασσα, αλλά όλες οι πισίνες της αμερικανικής ενδοχώρας. Σε κάθε πισίνα που περνά, συναντά διαφορετικούς ανθρώπους, στους οποίους διηγείται κομμάτι-κομμάτι την παράξενη ιστορία του… Είναι ένα συναρπαστικό κοινωνικό δράμα, που ανιχνεύει όλες τις πτυχές του αμερικάνικου ονείρου, οδηγώντας το, στο τέλος, στη μοιραία κατάρρευσή του. Έχει κάποια σχέση με το θέμα μας; Διαβάστε παρακάτω και βγάλτε συμπέρασμα.

Νέα συνεταιριστική αντίληψη για το ΟΣΔΕ

koi-osde-2017Έντονος και ακραίος λόγος, διά μέσου καταγγελιών, ανακοινώσεων, και συνεντεύξεων, κενών περιεχομένου, αλλά συγκεκριμένης στόχευσης: τη συλλογή των αιτήσεων ΟΣΔΕ. Απ’ όλα τα θέματα που ταλανίζουν τον αγροτικό χώρο, γιατί προτεραιότητα μίας συνεταιριστικής οργάνωσης αποτελεί ο τρόπος με τον οποίο οι παραγωγοί υποβάλλουν τις αιτήσεις τους; Η απάντηση σε αυτό το εύλογο ερώτημα προκύπτει αβίαστα από την αναδρομή των πρακτικών της υπό εκκαθάριση ΠΑΣΕΓΕΣ και τη σύνδεσή της με τη Νέα. Με ένα στυλό στο χέρι, σερβίρει ο Αγρινιώτης και υπογράφει ο Λειβαδιώτης. Γιατί;

Τα έσοδα είναι πολλά, πάνω από 5.800.000 για την ΑΡΩΓΗΝ (ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ), και ο γίγαντας με τα πήλινα πόδια και το μυαλό νάνου, υπογράφει, υπογράφει… υπογράφει.

Από μία απλή έρευνα, φαίνεται ότι η Ένωση Αγρινίου δημιούργησε έξι νέες θυγατρικές εταιρείες μέσα σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, σε έξι διαφορετικούς νομούς, με στόχο να πιστοποιηθεί για το έργο του ΟΣΔΕ.

Αυτό δεν είναι νέο φαινόμενο. Ο συγκεκριμένος φορέας έχει μακρά ιστορία «επιθετικών ενεργειών» απέναντι σε άλλους συνεταιρισμούς, από την εποχή που τις περιοχές μοίραζε η ΠΑΣΕΓΕΣ, ενώ κάποιες από αυτές προσπάθησε να τις «κληροδοτήσει» και στη νέα κατάσταση. Όλα αυτά στο όνομα της συνεταιριστικής αντίληψης. Είναι, λοιπόν, εξαιρετικά αντιφατικό, ένας συνεταιρισμός από το Αγρίνιο να προσπαθεί να «κανιβαλίσει» έναν άλλο στην Ευρυτανία ή να προσπαθεί να φτάσει από την Κρήτη έως τη Ροδόπη και από την Κορινθία έως την Κοζάνη, για να υποβάλει αιτήσεις ΟΣΔΕ, ενώ ο ευφυής γίγαντας με τα πήλινα πόδια και το μυαλό νάνου, με το στυλό στο χέρι να υπογράφει. Το ερώτημα που μπαίνει είναι το γιατί; Και η απάντηση: Είναι πολλά τα λεφτά Άρη.

Εάν παρακολουθήσει κανείς τις εξελίξεις στον συνεταιριστικό χώρο, θα δει τη συμβολή αυτών των προσώπων στις προσπάθειες για την διάσπαση του αγροτικού χώρου. Συναντούν διαφορετικούς ανθρώπους, στους οποίους διηγούνται κομμάτι-κομμάτι την παράξενη ιστορία τους… Υπόσχονται αργύρια 5%, για να πάρουν τα σιτηρά πρώτης και δεύτερης ποιότητας με τιμή της πρώτης, αλλά εξετάζοντας το παρελθόν τους, δεν γίνονται πιστευτοί.

Υπογράψανε τα κείμενα, μπήκαν στο διοικητικό συμβούλιο της ΣΑΣΟΕΕ και μετά από 4 μέρες, τράβηξαν τον δρόμο της διάσπασης. Δεν είναι ίδιοι όλοι, αυτό είναι το μόνο σίγουρο, και όλα τα υγιή στελέχη είτε κάνουν δεύτερες σκέψεις είτε έχουν πάρει απόφαση να ακολουθήσουν άλλον δρόμο.”

Χρήστος Μπαρλιάς: Τα «σιαμαία» αναζητάνε το παρελθόνΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Στις 13/02/2017 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η με αριθμό 36.904/9-02-2017 πράξη σύστασης της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΠΕ», του συμβολαιογράφου Αγρινίου Βασιλείου Στραβοδήμου. Η εταιρεία έλαβε αρ. ΓΕΜΗ 141409437000.

Περίληψη του καταστατικού έχει ως εξής:

 1. Αριθμός συμβολαίου: 904/09-02-2017
 2. Επωνυμία: «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και το διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΕΠΕ»
 3. Έδρα: Λ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 51, ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ, ΚΟΡΙΝΘΟΣ
 4. Εταίροι: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΦΜ 096000044-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 23 ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΡΩΓΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ-800419231-ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 68
 5. ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 2000
 6. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΑΟΡΙΣΤΗ
 7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Διαχειριστής ορίζεται ο Διονύσιος Καραπάνος του Νικολάου και της Άννας.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ

Στις 10/02/2017 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η με αριθμό 36.902/9-02-2017 πράξη σύστασης της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΕΠΕ», του συμβολαιογράφου Αγρινίου Βασιλείου Στραβοδήμου. Η εταιρεία έλαβε αρ. ΓΕΜΗ 141401523000.

Περίληψη του καταστατικού έχει ως εξής:

 1. Αριθμός συμβολαίου: 902/09-02-2017
 2. Επωνυμία: « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και τον διακριτικό τίτλο « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΕΥΡΥΤΑΝΙΑΣ ΕΠΕ»
 3. Έδρα: Γ. Κονδύλη 6, Δήμος Καρπενησίου, Καρπενήσι
 4. Εταίροι: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΦΜ 096000044-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 23 ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΡΩΓΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ-800419231-ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 68
 5. ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 2000 +
 6. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΑΟΡΙΣΤΗ
 7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Διαχειριστής ορίζεται ο Ιωάννης Καλλίμορφος του Δημητρίου

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Στις 24/01/2017 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η με αριθμό 36.878/17-01-2017 πράξη σύστασης της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΠΕ», του συμβολαιογράφου Αγρινίου Βασιλείου Στραβοδήμου. Η εταιρεία έλαβε αρ. ΓΕΜΗ 141200836000.

Περίληψη του καταστατικού έχει ως εξής:

 1. Αριθμός συμβολαίου: 36.878/17-01-2017
 2. Επωνυμία: « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και τον διακριτικό τίτλο « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΕΠΕ»
 3. Έδρα: ΦΙΛΙΠΠΟΥ Β 43Α, ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ, ΚΟΖΑΝΗ
 4. Εταίροι: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΦΜ 096000044-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 23 ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΡΩΓΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ–80041923-ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 68
 5. ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 2000
 6. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΑΟΡΙΣΤΗ
 7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Διαχειριστής ορίζεται ο Διονύσιος Καραπάνος του Νικολάου και της Άννας.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Στις 24/01/2017 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η με αριθμό 36.876/17-01-2017 πράξη σύστασης της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», του συμβολαιογράφου Αγρινίου Βασιλείου Στραβοδήμου. Η εταιρεία έλαβε αρ. ΓΕΜΗ 141208140000.

Περίληψη του καταστατικού έχει ως εξής:

 1. Αριθμός συμβολαίου: 876/17-01-2017
 2. Επωνυμία: « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» και τον διακριτικό τίτλο « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ»
 3. Έδρα: 6ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 120, ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ, ΕΛΑΣΣΟΝΑ
 4. Εταίροι: ΑΡΩΓΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ-800419231- ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 68
 5. ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 2000
 6. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΑΟΡΙΣΤΗ
 7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Διαχειριστής ορίζεται ο Διονύσιος Καραπάνος του Νικολάου και της Άννας.

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ

Στις 24/01/2017 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η με αριθμό 36.874/17-01-2017 πράξη σύστασης της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» και τον διακριτικό τίτλο « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ», του συμβολαιογράφου Αγρινίου Βασιλείου Στραβοδήμου. Η εταιρεία έλαβε αρ. ΓΕΜΗ 141212248000.

Περίληψη του καταστατικού έχει ως εξής:

 1. Αριθμός συμβολαίου: 874/17-01-2017
 2. Επωνυμία: «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΕΠΕ»
 3. Έδρα: ΘΡΑΚΗΣ 4, ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΝΙΟΥ, ΑΙΓΙΝΙΟ
 4. Εταίροι : ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΑΦΜ 096000044-ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 23 ΑΓΡΙΝΙΟ
 5. ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 2000
 6. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΑΟΡΙΣΤΗ
 7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Διαχειριστής ορίζεται ο Ιωάννης Καλλίμορφος του Δημητρίου

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ

Στις 25/01/2017 καταχωρήθηκε στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο η με αριθμό 36.880/17-01-2017 πράξη σύστασης της εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΠΕ», του συμβολαιογράφου Αγρινίου Βασιλείου Στραβοδήμου. Η εταιρεία έλαβε αρ. ΓΕΜΗ 141221111000.

Περίληψη του καταστατικού έχει ως εξής:

 1. Αριθμός συμβολαίου: 880/17-01-2017
 2. Επωνυμία: « ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ-ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ-ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ» και τον διακριτικό τίτλο «ΑΓΡΟΓΕΝΕΣΙΣ ΡΟΔΟΠΗΣ ΕΠΕ»
 3. Έδρα: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΕΩΣ 15, ΔΗΜΟΣ ΚΟΜΤΗΝΗΣ, ΣΑΠΕΣ
 4. Εταίροι: ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ –ΑΦΜ 096000044- ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ 23 ΑΓΡΙΝΙΟ. ΑΡΩΓΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΕ-800419231-ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 68
 5. ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ: 2000
 6. ΔΙΑΡΚΕΙΑ: ΑΟΡΙΣΤΗ
 7. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ: Διαχειριστής ορίζεται ο Ιωάννης Καλλίμορφος του Δημητρίου

 

epi-easagriniou“Κώδικας…τιμής”: Η απάντηση της Ένωσης Αγρινίου

Ο συνεταιρισμός του Αγρινίου με σημερινή του (13-3-17)  ανάρτηση, επιτίθεται εκ νέου στην Gaia , επιχειρώντας να εξηγήσει τους λόγους που οδήγησαν στο “διαζύγιο” μαζί της,  αλλά και εκείνους που σχετίζονται με την δραστηριοποίηση της εκτός Αιτωλ/νίας. Προτάσσει ουσιαστικά , μέσω της ανακοίνωσης της, τα “συμφέροντα των συνεταιρισμών”  και ειδικότερα της λεγόμενης “νέας ΠΑΣΕΓΕΣ”, για την οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος προορίζεται ο κ. Θωμάς Κουτσουπιάς.

Συγκεκριμένα γράφεται στο site της Ένωσης::

“Η αλάνθαστη λαϊκή σοφία, αυτή με την οποία έχουν γαλουχηθεί γενιές Ελλήνων, χαραγμένη στο DNA των ανθρώπων της ελληνικής επαρχίας, του μόχθου και της παραγωγής, ως αυθύπαρκτος πια μηχανισμός αυτοάμυνας, ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά κάθε αγρότη και εξ αντικειμένου τον προστατεύει από κάθε απόπειρα εξαπάτησης.

Με απλά λόγια, όσοι νομίζουν ότι με ασύστολα ψέματα, συκοφαντίες και τόνους λάσπης θα καταφέρουν να ξεγελάσουν τους παραγωγούς, σφάλουν τεράστιο λάθος. Και το μεγαλύτερο από όλα, οι ψευδαισθήσεις τους και επιμονή τους να αντιμετωπίζουν τον αγρότη σαν έρμαιο των δικών τους διαθέσεων, άβουλο ων, που δεν ξέρει ποιο είναι το συμφέρον του και θα του το υποδείξουν οι ίδιοι.

Για την Ένωση Αγρινίου τα πράγματα είναι πολύ απλά και απολύτως ξεκάθαρα:

Οι παραγωγοί θα επιλέξουν ελεύθερα για την υποβολή της δήλωσης ΟΣΔΕ, θα κρίνουν και θα συγκρίνουν τιμές, ποιότητα υπηρεσιών, αξιοπιστία, φερεγγυότητα, ασφάλεια.

Άλλωστε, γνωρίζουν καλά ποιος είναι δίπλα τους και τους στηρίζει δεκαετίες τώρα και ποιοι εμφανίστηκαν από το πουθενά, με μοναδικό στόχο το κέρδος, έχοντας μάλιστα το θράσος να προσπαθούν να οικειοποιηθούν τη μείωση του τιμολογίου, που με μεγάλη προσπάθεια εμείς (η Ένωση Αγρινίου και όλοι όσοι βρεθήκαμε απέναντι από τα ιδιωτικά συμφέροντα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.), επιβάλαμε.

Μια προσπάθεια που ξεκίνησε πολύ πριν επέλθει η οριστική ρήξη, όταν αγωνιωδώς παλεύαμε μέσα από το ίδιο το σχήμα της GAIA να την πείσουμε ότι το κόστος είναι τεράστιο, σαφώς δυσανάλογο των ανύπαρκτων υπηρεσιών της (αφού το έργο ήταν ανέκαθεν ευθύνη των Πυλών), τα δε τεράστια κέρδη των μεγαλομετόχων της, με κανέναν τρόπο δεν επέστρεφαν στην αγροτική οικονομία, αλλά οδηγούνταν κατά το πλείστον στον μεγαλομέτοχο της GAIA, στη Neuropublic Α.Ε.

Η απάντηση της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. σε εκείνη την προσπάθεια, ήρθε με εξώδικο στο οποίο, μας κατηγορούσε για αυτό που εμείς δηλώνουμε υπερήφανοι, ότι δηλαδή συγχέουμε τη συνεταιριστική μας δραστηριότητα με τους σκοπούς της ακραιφνούς μορφής κεφαλαιουχικής εταιρείας, που είναι η άντληση κεφαλαίων και η κερδοφορία.

Στη φωτογραφία που ακολουθεί εμφανίζεται το σχετικό απόσπασμα από το εν λόγω εξώδικο, με την κυνική ομολογία της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε. ότι την ενδιαφέρει μόνο το κέρδος.


Ιδού ο πραγματικός λόγος για τον οποίο η Ένωση Αγρινίου και πολλοί άλλοι υγιείς Συνεταιρισμοί αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε από το σχήμα της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.


Οι ίδιοι άνθρωποι της ίδιας εταιρείας, έρχονται σήμερα, με προφανή στόχευση τον εγκλωβισμό των αγροτών, να μιλήσουν για μείωση τιμολογίου και να παραθέσουν ένα φορτηγό με ψέματα, μήπως και καταφέρουν να επιβιώσουν, σε έναν χώρο που δεν τους γνωρίζει, δεν τους χρειάζεται, δεν τους πιστεύει.

Ας ξεκαθαρίσουμε, λοιπόν, κάποια πράγματα ακόμη:

1). Φορέας Συντονισμού, ουσιαστικά από φέτος δεν υφίσταται. Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλης Αποστόλου ήταν σαφέστατος: «Συστήνεται και λειτουργεί εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ Επιτροπή, η οποία θα έχει την ευθύνη της εποπτείας και του ελέγχου των Φορέων καθώς και της αξιολόγησης του έργου τους. Το έργο της Επιτροπής θα υποστηρίζεται από ειδικές εφαρμογές μέσω του πληροφοριακού συστήματος εντός του ΟΠΕΚΕΠΕ».

⇒ Το ποσοστό που ετσιθελικά έπαιρνε η GAIA από κάθε δήλωση ΟΣΔΕ, εμείς το επιστρέφουμε στον ίδιο τον παραγωγό. Και αυτό είναι μια τεράστια προσφορά προς όλους τους αγρότες, σε όλη τη χώρα.

2). Η Ένωση Αγρινίου παρέχει ένα πλέγμα ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τον αγρότη. Στο Κέντρο Υποστήριξης Αγροτών, εκτός απ’ το ΟΣΔΕ, παρέχουμε, όχι απλή εξυπηρέτηση αλλά ουσιαστική υποστήριξη σε όλα όσα αφορούν τον αγρότη: Βιολογικά, Νέοι Αγρότες, ΦΠΑ, Εξισωτικά, Λογιστικά, Αγροπεριβαλλοντικά, Κτηνοτροφικές Εγκαταστάσεις, Γεωτρήσεις, Γεωπονικές και Κτηνιατρικές συμβουλές, κτλ. κτλ. κτλ.

Τα δε κέρδη γίνονται επενδύσεις στον αγροτικό χώρο, που δημιουργούν συνθήκες ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας.

3). Πράγματι, η Ένωση Αγρινίου δραστηριοποιείται επί πολλά χρόνια (αρκετά πριν την ίδρυση της Gaia) σε πολλές περιοχές της χώρας (Πιερία, Ροδόπη, Κομοτηνή, Λάρισα, Κοζάνη, Χανιά, πλέον και Κορινθία και Ευρυτανία, ενώ έχει προσφέρει ουσιαστικές υπηρεσίες υποστήριξης σε πάρα πολλές περιοχές της χώρας κατά την τελευταία δεκαετία, όπως σε Κέρκυρα, Βέροια, Νάουσα, Κιλκίς, Αχαία κ.α.) με την Αρωγήν, τώρα και με την ΑγροΓένεσις, αμιγώς Συνεταιριστικά σχήματα, με υπηρεσίες ποιότητας από προσωπικό που διαθέτει εμπειρία ετών. Να σημειωθεί ότι στις ως άνω περιοχές, αυτές που επί τόσα χρόνια δραστηριοποιούμαστε, κάθε άλλο παρά για λόγους «κανιβαλισμού» βρεθήκαμε. Αντιθέτως, κληθήκαμε να πάμε στις περιοχές αυτές, προκειμένου να δώσουμε λύσεις, σε μια δύσκολη μάλιστα περίοδο και ύστερα από παρότρυνση των αρμοδίων υπηρεσιών της πολιτείας.

Κανιβαλισμός και συνεταιρισμοφαγία, ωστόσο, είναι το να υποχρεώνεις Συνεταιρισμούς να υποστείλουν το σήμα κατατεθέν τους για να υψώσουν στη θέση τους τα λάβαρα της GAIA. Καταστάσεις πρωτοφανείς, απολύτως ντροπιαστικές για το Συνεταιριστικό Κίνημα.

Πάντως, δεν στέκει σε καμία λογική η GAIA να έχει δικαίωμα να γεμίσει τη χώρα με ΚΕΑ, με χρήματα μάλιστα που παρανόμως έχει κρατήσει από Συνεταιρισμούς… και την ίδια στιγμή η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ και οι Συνεταιρισμοί μέλη της, να μην έχουν δικαίωμα να λειτουργήσουν Κέντρα Υποστήριξης Αγροτών!

Ευχαριστούμε θερμά όσους φροντίζουν να μας προβάλουν στις περιοχές αυτές και δεσμευόμαστε ότι θα εξακολουθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για τους παραγωγούς μας.

4). Τα νέα γραφεία ΑγροΓένεσις, σε Κορινθία και Ευρυτανία, τα οποία και έχουν πιστοποιηθεί ως Πύλες Υποδοχής, διοικούνται από στελέχη του Συνεταιρισμού μας και απασχολούν επίσης στελέχη με εμπειρία ετών και άρτια κατάρτιση στην παροχή υπηρεσιών υποστήριξης προς τους αγρότες. Και πάνω σε αυτά τα στελέχη μας σκόνταψαν όσοι ήλπιζαν να ανακαλύψουν ύποπτες καταστάσεις.

Δεν συνιστά «αποκάλυψη» κάτι που έχει ειπωθεί δημοσίως και επανειλημμένως, σε σειρά συνεντεύξεων, ημερίδων, ανακοινώσεων. Τίποτα το κρυφό δεν υπάρχει. Όχι στην Ένωση Αγρινίου.

Μιας, όμως, και τέθηκε από τη γνωστή εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων το θέμα, γιατί ασχολείται με την Ένωση και δεν ενημερώνει ποια εταιρεία συγκεκριμένων ιδιωτικών συμφερόντων βρίσκεται πίσω από τη GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.; Τι έχει να κρύψει και γιατί κρύβει την Neuropublic A.E.; Και πως είναι δυνατόν η GAIA να εμφανίζεται ξαφνικά ως ο δήθεν υπερασπιστής των Συνεταιρισμών, όταν ο πραγματικός της ιδιοκτήτης είναι η Neuropublic A.E., όταν ενδιαφέρεται μόνο για τα κέρδη της και για τα κέρδη του ιδιοκτήτη της;


Ιδού ο πραγματικός ιδιοκτήτης του σήματος της GAIA ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ Α.Ε.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close