Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Μαγιορκίνης: Να διατηρήσουμε την ύφεση της πανδημίας μέχρι να πετύχουμε ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας

«Οι οδηγίες για τον κλιματισμό δεν χρειάζονται επικαιροποίηση»

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (11/06) ενημέρωσης για τον κορονοϊό στην Ελλάδα από το υπουργείο Υγείας, ο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης, επισήμανε ότι ο συνολικός αριθμός των διαγνώσεων στην επικράτεια συνεχίζει να μειώνεται, όπως και η πίεση στο σύστημα Υγείας.

«Την τελευταία εβδομάδα, καταγράφηκαν 34% λιγότερες διαγνώσεις από ό,τι την προηγούμενη, καθώς και ο αριθμός των πολιτών που καταλήγουν μειώθηκε σε ποσοστό 19%», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο αριθμός των ατόμων στις ΜΕΘ εντός της τελευταίας εβδομάδας, μειώθηκε σε ποσοστό περίπου 14%.Ο αριθμός των νέων εισαγωγών με τη νόσο covid-19, υποχωρεί σε λιγότερες από 150 ανά ημέρα.

Σχετικά με την παρέμβαση Δημόσιας Υγείας για τον προσυμπτωματικό έλεγχο με αντιγονικά self test, ο κ. Μαγιορκίνης επισήμανε ότι, μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί περίπου 27.000.000 συσκευές σε περίπου 4,3 εκατομμύρια πολίτες.

Σχεδόν 19 εκατ. δηλώσεις έχουν περάσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Το σύνολο των θετικών που έχουν επιβεβαιωθεί στον έλεγχο από επαγγελματία υγείας, είναι σχεδόν 32.000.

Η συνολική επιδημιολογική εικόνα δείχνει σαφή ύφεση της επιδημίας, ωστόσο -όπως τόνισε- χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, μέχρι να επιτύχουμε ένα ικανοποιητικό ποσοστό ανοσίας.

Επίσης, απάντησε και σε ερώτηση όσον αφορά τον κλιματισμό, λέγοντας ότι «καλό είναι να έχουμε κάποιο παράθυρο ή πόρτα ανοικτή και να μην δημιουργούμε ρεύμα που θα μεταφέρει σταγονίδια από ένα άτομο σε άλλο». «Οι οδηγίες δεν χρειάζονται επικαιροποίηση», τόνισε επί του θέματος.

Πηγή: newsbeast.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button