ΕξελίξειςΠολιτική

Μ. Τριανταφύλλου: ¨Η κυβέρνηση φοβάται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο"

po-triantafyllou-5Δήλωση Μ. Τριανταφύλλου για το ξαφνικό  κλείσιμο της βουλής από τον κ. Σαμαρά.

«Ένα ακόμα κοινοβουλευτικό πραξικόπημα έλαβε χώρα χθες (4/6/2014) με την απόφασή να κλείσει η βουλή.

Χωρίς να ενημερωθεί κανένα από τα κόμματα χωρίς καμία κοινοβουλευτική διαδικασία αποφασίστηκε από την κυβέρνηση το κλείσιμο της βουλής, η οποία εισέρχεται στα θερινά τμήματα.

Η κυβέρνηση  πανικόβλητη διακόπτει τις εργασίες της βουλής για να αποσοβήσει τον κίνδυνο των διαφωνιών στο εσωτερικό της.

Στο επόμενο χρονικό διάστημα υπάρχουν σημαντικά νομοσχέδια, που πρέπει να ψηφιστούν, όπως το νομοσχέδιο για την εκποίηση της μικρής ΔΕΗ, το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό και τα δάση, η συγχώνευση των επικουρικών ταμείων και η κατάργηση των κοινωνικών πόρων που χρηματοδοτούν τις συντάξεις τους , νομοσχέδια που αφορούν στη μείωση των δαπανών για φαρμακευτική περίθαλψη και άλλα.

Επιπλέον, η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο αποφεύγει τη συζήτηση στην ολομέλεια για το σκάνδαλο Μπαλτάκου, που καταδεικνύει  την παρακρατική της λειτουργία.

Ακόμα μια φορά γινόμαστε θεατές της υποβάθμισης του κοινοβουλευτικού ελέγχου και απαξίωσης της Δημοκρατίας. Η κυβέρνηση αυθαίρετα αποφασίζει. Στην πραγματικότητα όμως τίποτα πλέον δεν μπορεί να κρύψει ότι δεν υπάρχει καμιά νομιμοποίηση για αυτή.

Οι πρόσφατες εκλογές έδειξαν περίτρανα τη λαϊκή βούληση για αλλαγή πολιτικής χωρίς μνημόνια, με πραγματική δημοκρατία, με το λαϊκό συμφέρον πρόσταγμα.

Η κυβέρνηση και προσωπικά ο κύριος Σαμαράς φοβάται τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και προσπαθεί να εξασφαλίσει σαθρές πλειοψηφίες για να ολοκληρώσει τις μνημονιακές του υποχρεώσεις.

O ΣΥΡΙΖΑ ,  χτίζοντας  μέρα με τη μέρα  μια νέα δημοκρατική  πλειοψηφία θα  ανατρέψει   της σημερινή κυβέρνηση και τις πολιτικές της.»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button