ΕξελίξειςΠολιτική

Μ. Τριανταφύλλου: Βρέθηκαν πρόσθετοι πόροι για εργαστηριακό εξοπλισμό σχολικών μονάδων της Δυτ. Ελλάδος

ergastiriakos-exoplismos

Με επίκαιρη ερώτησή της η Μαρία Τριανταφύλλου έθεσε το θέμα της χρηματοδότησης για ανανέωση εργαστηριακού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε).

Η βουλευτής ζήτησε διευκρινιστικές απαντήσεις για το γεγονός ότι η Π.Δ.Ε.  ήταν η μόνη περιφέρεια, που έμεινε εκτός ΕΣΠΑ δηλαδή εκτός χρηματοδότησης, παρόλο που για δέκα ολόκληρα χρόνια δεν έχουν ανανεώσει τον εξοπλισμό τους οι σχολικές μονάδες.

Η Μαρία Τριανταφύλλου τόνισε την ανάγκη ουσιαστικής στήριξης της Δημόσιας Εκπαίδευσης, που έχει δεχθεί αλλεπάλληλα πλήγματα και βεβαίως στήριξη της τεχνικής εκπαίδευσης, που θα διαδραματίσει πρωταρχικό ρόλο στην παραγωγική ανάταξη και ανασυγκρότηση της χώρας.

Ο Υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης απαντώντας τόνισε πως την κύρια ευθύνη για τον αποκλεισμό της Π.Δ.Ε φέρει η Περιφέρεια. Ωστόσο, υπήρξε εγρήγορση και εν τέλει θεραπεία του προβλήματος με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας.
Agriniowebradio.gr: Ενημέρωση και μουσική όπως θα ήθελες ν΄ακούς
Σε συνεργασία με την περιφέρεια, έστω και εκ των υστέρων η Π.Δ.Ε. δεν θα μείνει έξω από τη χρηματοδότηση. Για το σκοπό αυτό εξευρέθηκαν  πρόσθετοι πόροι 4 εκατομμυρίων ευρώ για την κάλυψη των οξύτατων αναγκών των σχολικών μονάδων της Π.Δ.Ε. σε σχέση με τον εξοπλισμό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button