ΑυτοδιοίκησηΠολιτικήΡοή Ειδήσεων

Μ. αντιπολίτευση: “Ο δήμαρχος Αγρινίου οφείλει να ζητήσει συγγνώμη για την επίδειξη αυταρχισμού και αυθαιρεσίας”

Κριτική στον Γιώργο Παπαναστασίου για την χθεσινή του συμπεριφορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου, ασκεί η μείζων αντιπολίτευση και ο επικεφαλής Χρήστος Κορδολαιμης.

Ο κ. Κορδολαίμης να θυμίσουμε απεχώρησε χθες μαζί με τους Συμβούλους της παράταξης, μετά από ένα ξέσπασμα του δημάρχου, όταν ο πρώτος, παρατήρησε πως ο Γ. Παπαναστασίου χάνει την ψυχραιμία του, ειδικά όταν μιλά ο Νίκος Καζαντζής.

Ο επικεφαλής της παράταξης κάνει μεταξύ άλλων λόγο για “προσβλητική συμπεριφορά” του δημάρχου, για αυταρχισμό και επίδειξη εξουσίας, καλώντας τον να ζητήσει συγγνώμη.

Αναλυτικά:

“Χθες, Μεγάλη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, γίναμε μάρτυρες αυταρχικής συμπεριφοράς του Κ. Δημάρχου προς την αντιπολίτευση, κάνοντάς μας μάθημα μετά τις συνεχείς και επίμονες διευκρινιστικές ερωτήσεις μας για το σχετικό θέμα «προγραμματική σύμβαση Αρχαίου Θεάτρου Στράτου».

Η κόντρα έγινε πιο έντονη με τον Ν. Καζαντζή και ακολούθησαν προσβλητικές εκφράσεις από πλευράς Δημάρχου για όσους διατύπωναν ερώτημα, χαρακτηρίζοντάς τους άσχετους και αδαείς. (παραπέμπω στη ζωντανή αναμετάδοση του Δημοτικού Συμβουλίου από το , 55΄και εξής).

Ως Δημοτική ομάδα τονίσαμε ότι επιδιώκουμε το Δημοτικό Συμβούλιο να κρατιέται σε ένα επίπεδο με γόνιμο πολιτικό διάλογο αντάξιο του σεβασμού των συμπολιτών και της ιστορίας του Δήμου μας.

Οι συμμετέχοντες σε αυτό λειτουργούμε ως πρόσωπα με δημόσιο λόγο και οφείλουμε να επιδιώκουμε την αυτοπειθαρχία τον αυτοέλεγχο και την πολιτική ευπρέπεια. Η αντίθετη άποψη που εκφράζεται από την αντιπολίτευση τροφοδοτεί το γόνιμο πολιτικό διάλογο και την άσκηση κριτικής.

Ο διάλογος καλλιεργεί το κλίμα συναίνεσης , συνεργασίας και οι αποφάσεις λαμβάνονται με ευρύτερες πλειοψηφίες.

Αυτά όλα υπηρετούν τη δημοκρατία σε μια σύγχρονη κοινωνία. Το κλείσιμο του μικροφώνου μου χθες βράδυ, για να μην ακουστεί η άποψή μου, όταν ως επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης πήρα το λόγο για τοποθέτηση, με προσβάλλει, προσβάλλει την παράταξή μας, προσβάλλει όλο το Δημοτικό Συμβούλιο και τέλος προσβάλλει τις δημοκρατικές αρχές των συμπολιτών μας.

Η αντίδραση για αποχώρηση από το Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε αμέσως μετά το κλείσιμο του μικροφώνου μου.

Ο κ. Δήμαρχος για αυτή την ενέργεια αυταρχισμού και επίδειξης εξουσίας και αυθαιρεσίας οφείλει μία Δημόσια Συγνώμη.”

Ετικέτες

Ένα Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close