Δυτική Ελλάδα

Λύσεις εδώ και τώρα στο θέμα του λιμανιού του Μύτικα

koi-parkin-limani-mytikaΜε σχετική ανάρτηση του blog mytikaspress στις 10.10 (δείτε εδώ) σας ενημερώσαμε για την επιστολή του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα προς το Δήμαρχο και Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου κ. Ερωτόκριτο Γαλούνη, που αφορούσε το θέμα του καθορισμού της χερσαίας ζώνης του λιμένα Μύτικα, που εκκρεμεί από την Άνοιξη του 2012.

“To  Δ.Σ. του Συλλόγου Επαγγελματιών Μύτικα δεν έλαβαν καμία απάντηση  από τον κ. Γαλούνη ή κάποιον άλλον (Αντιδήμαρχο Δ.Ε. Αλυζίας ή Πρόεδρο Τ.Κ. Μύτικα) προφορικά ή γραπτά σχετικά με την συγκεκριμένη επιστολή τους.
Επιτέλους πρέπει στο λιμάνι να μπει τάξη. Να αριθμηθούν θέσεις, να μπει ακόμα και ανταποδοτικό τέλος για παροχή υπηρεσιών και το επόμενο Καλοκαίρι με 2 εργαζομένους με δίμηνη σύμβαση, να υπάρχει φύλαξη, καθαριότητα και γενικά ευταξία στο λιμάνι. Οδηγός μας το 2011, όπου επί Αντιδημαρχίας κ. Σπύρου Λύτρα είχαμε μία αρκετά ικανοποιητική λειτουργία του λιμανιού γιατί ήταν ο μόνος που τόλμησε να δώσει λύση σε ένα χρόνιο πρόβλημα.
Επίσης νωρίς αρχές του Χειμώνα (αφού θα έχει καθοριστεί η χερσαία ζώνη) θα πρέπει να γίνει μία σύσκεψη μεταξύ του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ξηρομέρου και φορέων του Μύτικα, ώστε να αποφασιστούν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στο λιμάνι του Μύτικα, ώστε το ερχόμενο Καλοκαίρι να μπορεί να φιλοξενήσει μεγάλο αριθμό τουριστικών ιστιοπλοϊκών σκαφών. Το λιμάνι του Μύτικα πρέπει επιτέλους να ανοίξει στα ιστιοπλοϊκά σκάφη που κατακλύζουν κάθε Καλοκαίρι την περιοχή μας και εμείς απλά τα βλέπουμε να περνούν.
Λύσεις υπάρχουν και είναι εφικτές, αρκεί να καθίσουμε όλοι μαζί να τις βρούμε και να τις συμφωνήσουμε. Δεν μπορεί τόσα χρόνια το λιμάνι του Μύτικα αντί για μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας της περιοχής να έχει μετατραπεί σε πηγή όχλησης και δυσφήμισης. Πρέπει αυτό το πρόβλημα επιτέλους να λυθεί. Ως εδώ.”, καταληγει η αναρτηση του συγκεκριμένου blog

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close