ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Κ. Λύρος: «Με ποιο δικαίωμα βούλιαξαν τον δήμο και τα Ταμεία του;» (φωτο)

Παρουσίασε πορίσματα ελέγχων ο δήμαρχος Μεσολογγίου για τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής

Σε μια σειρά απο αποκαλύψεις προχώρησε πριν απο λίγο ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, σχετικά με τα πεπραγμένα της προηγούμενης δημοτικής αρχής , αποκαλύπτοντας τα πορίσματα ελέγχων που έγιναν σε Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές.

Οι αποκαλύψεις αυτές αναμένεται να «βάλουν φωτιά» στο τοπικό πολιτικό σκηνικό, αφού η σημερινή μείζων αντιπολίτευση στον δήμο, καλείται να απαντήσει, όπως και στελέχη της που ηγήθηκαν Νομικών Προσώπων και Επιτροπών, όπου και παρουσιάστηκε μια εικόνα κακοδιαχείρισης και κατασπατάλησης, αδιάφανων συναλλαγών, «περίεργων» διαδρόμων χρήματος αλλά και ρουσφετολογικών προεκλογικών προσλήψεων.


Ο δήμαρχος πλαισιωμένος από αντιδημάρχους, παραχώρησε για τον σκοπό αυτό συνέντευξη τύπου και πως έκανε γνωστό πως θα προχωρήσει σε νέα δημοσιοποίηση, όταν ολοκληρωθούν και άλλοι έλεγχοι που τώρα είναι σε εξέλιξη, τονίζοντας πως είναι υποχρέωση του να ενημερώσει τους δημότες για την δεινή οικονομική κατάσταση στον δήμο και το πώς αυτή δημιουργήθηκε.

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου καταρχήν ξεκίνησε την συνέντευξη με αναφορές στις υποχρεώσεις και τα χρέη του δήμου, που όπως είπε φτάνουν στα 4,8 εκατ. ευρώ σε ΔΕΗ, ΕΦΚΑ, Εφορεία κλπ, ενώ 1,122 εκατ. ευρώ αφορούν σε απλήρωτες δαπάνες συναλλασσόμενων με τον δήμο.

Μίλησε για δαπάνες που δημιουργήθηκαν κάτω απο αδιαφανείς διαδικασίες, με αποτέλεσμα τώρα να υπάρχει ένα πλήθος αγωγών, δικαστικών αποφάσεων, διαταγών πληρωμής και αξιώσεων, απο προμηθευτές αλλά και εργαζόμενους που έμειναν απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Σημείωσε πως υπάρχουν διαταγές πληρωμών ύψους 600.000 ευρώ και προμηθευτές που εμφανίζονται τώρα, να διεκδικούν ποσά για προμήθειες ή εργασίες του 2015.

«Θέλουμε να ρίξουμε φως στην κακοδιαχείριση κι αυτό κάναμε με το να προχωρήσουμε σε ελέγχους ή να τους ζητήσουμε απο αρχές και ορκωτούς ελεγκτές. Εμείς έντιμα και αποτελεσματικά θα αλλάξουμε αυτές τις νοοτροπίες και θα δώσουμε στη δημοσιότητα όλα τα πορίσματα», υπογράμμισε ο Κώστας Λύρος.

Στη συνέχεια ο δήμαρχος, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα ελέγχων που έγιναν σε Νομικά Πρόσωπα και Επιτροπές, παρουσιάζοντας και σχετικούς πίνακες.

Χαρακτηριστικά, έκανε αναφορά σε «άνοιγμα» 300 χιλιάδων ευρώ σε Νομικό Πρόσωπο που παρουσίασε «ανορθολογικό τρόπο λειτουργίας». Ο έλεγχος αποκάλυψε, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, μεταφορά ποσών χωρίς την προβλεπόμενη διαδικασία σε λογαριασμούς και όχι για τις ανάγκες του Νομικού Προσώπου.

Ακόμη, Επιθεωρητές του ΑΣΕΠ, σε πόρισμα τους κάνουν λόγο για παράνομές προσλήψεις σε Νομικό Πρόσωπο του δήμου το 2018, καταλογίζοντας μάλιστα τις σχετικές δαπάνες σε όλους τους εμπλεκομένους, άνω των 90.000 ευρώ..

Σύμφωνα με τον δήμαρχο , έγινα  αθρόες προεκλογικές προσλήψεις στα ΚΔΑΠ του δήμου, με τους προσλαμβανόμενους να εξαναγκάζονται να θέτουν υποψηφιότητα με τον συνδυασμό του πρώην δημάρχου κ. Καραπάνου. «Οι εργαζόμενοι αυτοί στο τέλος έμειναν και απλήρωτοι και ανασφάλιστοι. Κάποιοι δεν είχαν ούτε ιερό, ούτε όσιο, κανέναν ηθικό φραγμό», είπε ο κ. Λύρος.

Πρόσθεσε πως σε άλλο Νομικό Πρόσωπα εντοπίστηκαν ακόμη δυο παράνομες προσλήψεις , ενώ Επιτροπή παρουσίασε 62.500 ευρώ έλλειμα, με τον ορκωτό ελεγκτή να εντοπίζει «αδικαιολόγητες αναλήψεις ποσών, αμφισβητούμενες συναλλαγές και δαπάνες που δεν καταχωρήθηκαν ποτέ».

Συνοψίζοντας, έκανε λόγο για «τρελά νούμερα-νούμερα που ξεπερνούν τις δυνατότητες» σε έναν μικρό δήμο που δεν έχει σημαντικές εισροές χρηματοδοτήσεων, συμπληρώνοντας πως ο ίδιος και οι συνεργάτες του εργάζονται νυχθημερόν ώστε να επέλθει νοικοκύρεμα και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα που κατέθεσε στους δημότες του δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου.

#pgpartners
#ΔΥΤΙΚΗΕΛΛΑΔΑ

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button