ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Διαπιστώνει “κενό εξουσίας” στον δήμο Μεσολογγίου ο Κώστας Λύρος

Με δελτίο τύπου η παράταξη του νεοεκλεγέντα δημάρχου Μεσολογγίου Κώστα Λύρου, εκφράζει τους προβληματισμούς της για την κατάσταση που επικρατει με τη λειτουργία του δήμου , την ευθύνη της οποίας έχει μέχρι τις 31 Αυγούστου η απερχόμενη δημοτική αρχή του Νίκου Καραπάνου.

Η παράταξη του νέου δημάρχου, υπενθυμίζει για άλλη μια φορά τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για την εύρυθμη λειτουργία του δήμου , διευκρινίζοντας πως δεν υφίσταται καμιά συνεννόηση ή έγκριση δαπάνης – επιλογής αναδόχων κλπ. Εαν αυτό γίνει, θα γίνει μόνο μετά από γραπτή συμφωνία, επισημαίνει ακόμη η παράταξη του κ. Λύρου.

Αναλυτικά:

Όλοι γνωρίζουμε ότι η νέα Δημοτική αρχή θα αναλάβει καθήκοντα στις 1/9/2019.

Είναι γεγονός, ότι κατά την άποψή μας και όχι μόνο, υπάρχει ένα διαπιστωμένο κενό εξουσίας τριών και πλέον μηνών.

Με βάση όμως το νόμο εξακολουθεί να “κυβερνά” το δήμο η απερχόμενη Δημοτική αρχή, παρότι έχει χάσει την εμπιστοσύνη των δημοτών. Σε αυτό το διάστημα, είναι υποχρέωση των υπευθύνων να συνεχίσουν να εργάζονται, ώστε ο δήμος να λειτουργεί κανονικά, όπως κάθε άλλη εποχή. Το αντίθετο μάλιστα εκ μέρους των διοικούντων συνιστά παράβαση καθήκοντος.

Εμείς, ως νέα Δημοτική αρχή ζητήσαμε και συνεχίζουμε να αναζητούμε την ενημέρωση στα θέματα του Δήμου. Ζητήσαμε επίσης, επιμείναμε και επιμένουμε, ώστε στο διάστημα που μεσολαβεί, να εφαρμοστούν έστω και τώρα οι αρχές, της χρηστής και συνετής διοίκησης . Γιατί φυσικά δεν θα ήταν δυνατό να απαιτήσουμε να παγώσει ο δήμος τις λειτουργίες του για το διάστημα μέχρι την 01-09-2019.

Αυτό όμως σαφώς και δε σημαίνει ότι για το τρέχον διάστημα εγκρίνουμε κάθε δαπάνη του Δήμου ούτε ως προς το ύψος, ούτε ως προς την επιλογή τρόπου εκτέλεσης της δαπάνης και επιλογής του αναδόχου.

Θέλουμε να δηλώσουμε με τον πιο σαφή τρόπο, ότι οι φήμες που διασπείρονται για τυχόν έγκριση κινήσεων της απερχόμενης Δημοτικής αρχής από εμάς, είναι παντελώς ψευδείς.

Κατηγορηματικά δηλώνουμε ότι δεν υφίσταται καμία συνεννόηση τέτοιου είδους. Στην περίπτωση, που ενδεχομένως χρειαστεί να υπάρξει τέτοιου είδους συνεννόηση, αυτό θα γίνει μόνο γραπτώς, προς αποφυγή κάθε παρεξήγησης και παρερμηνείας της βούλησης μας ως νέα Δημοτική αρχή.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button