ΕλλάδαΡοή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Λουράντος για self test: «Ζητάμε 30-50 λεπτά ανά τεστ – Το τζάμπα δεν το εκτιμάει κανείς»

Για την αποζημίωση που ζητούν οι φαρμακοποιοί από το κράτος για τα self test έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κώστας Λουράντος.

«Δεν μπορεί να γίνει στο φαρμακείο η διενέργεια των self test, χρειάζεται στολή αστροναύτη για να γίνει αυτή η διαδικασία. Χρειαζόμαστε χρόνο και να υπάρχουν άλλες παράμετροι για να γίνουν τα τεστ στα φαρμακεία και εκτιμήσαμε το κόστος αυτό στα 15 ευρώ για να γίνουν τα τεστ στα φαρμακεία, ενώ στην Ευρώπη και στην Κύπρο είναι 20 ευρώ. Την επόμενη ο υπουργός είπε δωρεάν, βρεθήκαμε προ εκπλήξεως. Βγήκαν τα ΜΜΕ και είπαν ότι γι΄αυτό το τεστ τα φαρμακεία ζητούν 15 ευρώ. Ουδέν ψευδέστερο. Λέγανε ότι εκπροσωπώ συντεχνίες και είμαι αισχροκερδής» είπε ο κ. Λουράντος.

Για την διανομή μέσω των 11.000 φαρμακείων των self test για τους πολίτες, είπε ότι «θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση του Κράτους με τις φαρμακαποθήκες για να υπάρξει αυτό το κανάλι διανομής των δωρεάν τεστ στα φαρμακεία. Ακόμη, λένε να γίνονται δωρεάν όλες οι διαδικασίες από το φαρμακείο, ενώ ήδη εμείς παρέχουμε προσωπικό και χώρο και έχουμε κάνει πολλές υποχωρήσεις στο όνομα του κορονοϊού. Εμείς θα πρέπει να δεχθούμε τον πολίτη, να ψάξουμε στο σύστημα με το ΑΚΜΑ του, να καταχωρίσουμε αυτούς που πήραν τεστ και να γίνει όλη η διαδικασία. Για αυτήν την διαδικασία εμείς ζητούμε μια νόμιμη αποζημίωση, της τάξης των 30-50 λεπτών ανά τεστ. Μας πνίγει το δίκιο».

Ανέφερε ότι «το self test είναι εύκολο να γίνει, ωστόσο είναι πιθανό αρκετοί να καταφεύγουν στους φαρμακοποιούς για βοήθεια, κυρίως άνθρωποι μεγάλης ηλικίας χωρίς τα παιδιά κοντά τους, δεδομένου ότι ήδη πολλοί δυσκολεύονται και με το πανεύκολο τεστ ζαχάρου, για το οποίο έρχονται στα φαρμακεία».

Ο κ. Λουράντος είπε ότι θα πρέπει να υπάρξει πρόβλεψη για ελάχιστη αποζημίωση ανά τεστ, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «το τζάμπα δεν το εκτιμάει κανείς» και ότι το Κράτος θα πρέπει να δίνει αυτήν την αποζημίωση ανά τεστ. Όπως είπε ο πρόεδρος τα φαρμακεία έχουν υποστεί μεγάλη ζημία τον τελευταίο χρόνο και πως «ότι είμαστε ανοικτοί και δουλεύουμε, δεν σημαίνει ότι κερδίζουμε».

Τέλος, απάντησε στις αιτιάσεις της ΝΔ ότι τα φαρμακεία είχαν γίνει προεκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ. Όπως είπε αυτό που είχε δηλώσει και ξαναδηλώνει είναι πως όποιος βάλλει κατά των συμφερόντων των φαρμακοποιών, θα μας βρει όλους απέναντι του.

Πηγή: thecaller.gr 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button