Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Ξεκινούν οι εργασίες για την αποπεράτωση του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Τάκης Λουκόπουλος, συνοδευόμενος από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Κώστα Καρακώστα και τον διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργο Κέστο είχε συνάντηση στον χώρο του Ειδικού Σχολείου Ναυπάκτου.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με εκπροσώπους της εργοληπτικής εταιρείας που ανέλαβε μετά από δημοπρασία το έργο της αποπεράτωσης του κτιρίου.

Ο δήμαρχος μετά την επίσκεψη δήλωσε: «Πάντα ήταν στους πρώτους στόχους της δημοτικής μας αρχής οι σχολικές υποδομές. Όταν αναλάβαμε το έργο της κατασκευής του Ειδικού σχολείου είχε σταματήσει για 4 χρόνια, επειδή δεν είχε χρηματοδότηση.

Αναθεωρήσαμε την μελέτη του έργου και πετύχαμε την ένταξή του στο Π.Ε.Π. Δυτική Ελλάδα, με αρχικό προϋπολογισμό 1.600.000 ευρώ.

Σήμερα ξεκινούν και οι εργασίες στον χώρο και σύμφωνα με τα σχέδια, το Ειδικό σχολείο προβλέπεται να λειτουργήσει με 12 αίθουσες και δυναμικότητα 35 μαθητών, ενώ με καθ’ ύψος επέκταση μπορεί να επιτευχθεί δυναμικότητα 45 μαθητών.

Είναι μια υποδομή, εντελώς απαραίτητη για την ειδική αγωγή και σε αυτήν θα στεγαστούν το ειδικό Δημοτικό και Νηπιαγωγείο.

Η κάλυψη των αναγκών εκπαίδευσης των ιδιαίτερων αυτών μαθητών είναι βασικό δείγμα πολιτισμού για την κοινωνία μας.

Δυστυχώς από το 2011 μέχρι το 2014 παρ’ όλο που υπήρξαν αρκετές προσκλήσεις για χρηματοδότηση σχολικών κτιρίων, δεν ζητήσαμε, ως δήμος Ναυπακτίας, την ένταξή του.

Στην πρώτη πρόσκληση που υπήρξε στην διάρκεια της θητείας μας, φροντίσαμε να είμαστε έτοιμοι, από την πλευρά των μελετών και των αδειοδοτήσεων και έτσι πετύχαμε την ένταξη αυτού του τόσο σημαντικού έργου.

Σήμερα, λοιπόν, είμαστε χαρούμενοι γιατί για άλλη μια φορά βλέπουμε τον σχεδιασμό μας να υλοποιείται, με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button