Γεγονότα

Η παρουσίαση της μελέτης για την ανάπλαση του Δημοτικού Πάρκου (video)

koi-anaplasi-parkou16
Παρακολουθείστε  από το agriniotv την εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Αγρινίου, για την παρουσίαση της μελέτης ανάπλασης του Παπαστράτειου Δημοτικού Πάρκου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο  Παπαστράτειο Μέγαρο της ΓΕΑ ενώ η παρουσίαση έγινε  από την ομάδα της εταιρείας “Ελληνικά Δάση” , ενώ επικεφαλής της παρουσίασης είναι ο κ. Θεοχάρης Ζάγκας , καθηγητής δασολογίας του ΑΠΘ. Να σημειωθεί πως ο κ. Ζάγκας, είχε κληθεί και συνεργαστεί με την Επιτροπή κατοίκων που  αντιδρούσαν στην ανάπλαση που προωθούσε η προηγούμενη δημοτική αρχή.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου Αγρινίου Γιώργου Παπαναστασίου που τόνισε πως το Αγρίνιο γυρίζει σελίδα, δημιουργώντας μέσα από την ανάπλαση νέες μνήμες και νέες εικόνες , σημειώνοντας πως το έργο αποτελούσε βασική δέσμευση της δημοτικής αρχής.
Από την πλευρά του ο κ. Κατσιφάρας αναφέρθηκε στους σκοπούς του προγράμματος Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης, που απευθύνεται στην Δυτική Ελλάδα στους Δήμους Πατρέων και Αγρινίου. Τόνισε πως τα έργα του προγράμματος είναι πολιτική ευθύνη των κατά τόπους δημοτικών αρχών με την Περιφέρεια να έχει την ευθύνη “ανοίγματος’ των προσκλήσεων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την παρέμβαση του καθηγητή κ. Ζάγκα, που αναφέρθηκε στη σημασία της παρέμβασης που, όπως είπε, σκοπό έχει την διάσωση, συντήρηση και στη συνέχεια ανάπλαση του πάρκου, ώστε στη συνέχεια μέσα από ένα δίκτυο πρασίνου να καταστεί “βιώσιμη πόλη”.
koi-meleti-parko2Συνεργάτες της εταιρείας “Ελληνικά Δάση” στη συνέχεια (σ.σ. μια εκ των οποίων είναι κόρη του κ. Ζάγκα) παρουσίασαν τις βασικές πτυχές της μελέτης, που σε γενικές γραμμές, με βάση και την αντίδραση του ακροατηρίου, είχε θετική ανταπόκριση.
Μάλιστα, εκπρόσωποι των πολιτών που προσέφυγαν στο ΣτΕ κατά της προηγούμενης ανάπλασης, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τη νέα μελέτη που, όπως φαίνεται διατηρεί τα κύρια χαρακτηριστικά του πάρκου, όλες τις περιφράξεις κλπ.

Μετά τις παρουσιάσεις, άνοιξε κύκλος πλήθους ερωτήσεων και παρεμβάσεων, με τον Δήμαρχο να απαντά , μεταξύ άλλων, πως όσο πιο γρήγορα πάνε οι διαδικασίες , τόσο πιο γρήγορα το πάρκο θα είναι έτοιμο.

koi-meleti-parko1

koi-anaplasi-parkou1

Ο χαιρετισμός του Γ. Παπαναστασίου

Σήμερα, είναι μια σημαντική ημέρα για εμάς και το Αγρίνιο  καθώς,  μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης,  ένα  μέρος του σχεδίου μας για την ανάπτυξη της πόλης.

Σήμερα,  γυρίζουμε σελίδα,  σε ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας του Αγρινίου  και χαίρομαι που είστε κοινωνοί αυτής της προσπάθειας.

Πριν από δυόμιση χρόνια σας κοιτάξαμε στα μάτια και υποσχεθήκαμε ότι θα φτιάξουμε το Πάρκο. Ο δρόμος δεν ήταν εύκολος. Μετά από καθυστερήσεις, παλινωδίες και αντεγκλήσεις, που είναι σε όλους γνωστές, καταφέραμε να φθάσουμε στην σημερινή ημέρα όπου σας παρουσιάζουμε την πρότασή μας για την ανάπλαση του Πάρκου.

Παραλάβαμε το σύμβολο της πόλης πληγωμένο και θα το παραδώσουμε αναγεννημένο.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε, για την υπογραφή της σύμβασης για τη διαχειριστική μελέτη, προβλέπεται από το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο. Δεν χωρά καμία αμφισβήτηση και δεν προσφέρεται για στείρα αντιπολίτευση.

Πρόκειται για ένα έργο που θα δώσει νέα ώθηση στο Αγρίνιο.

koi-anaplasi-parkou2Ένα έργο που φιλοδοξεί όχι  απλά να επιστρέψει στους Αγρινιώτες το μεγαλύτερο πάρκο της πόλης τους, αλλά να δημιουργήσει ένα νέο κύτταρο πολιτισμού, μια εστία συνάντησης, ένα σημείο αναφοράς.  Μαζί με το πάρκο η πόλη θα επανακτήσει την  ταυτότητά της.

Σεβόμαστε απόλυτα την ιστορία του Πάρκου και υποκλινόμαστε στους μεγάλους ευεργέτες της πόλης, την Οικογένεια Παπαστράτου. Χάρις στο δικό τους όραμα, το Αγρίνιο απέκτησε, μεταξύ άλλων, έναν χώρο αναψυχής που πρωταγωνίστησε στα πολιτιστικά και θεατρικά δρώμενα της χώρας.

Όραμά μας είναι να παραδώσουμε στους Αγρινιώτες ένα πάρκο που θα διατηρεί ακέραιο τον χαρακτήρα του αλλά και θα καλύπτει τις προδιαγραφές ενός σύγχρονου πάρκου. Στόχος της ανάπλασης, πέρα από την περιβαλλοντική αναβάθμιση, είναι  η λειτουργικότητα του χώρου, να μπορούν δηλαδή να το χαρούν οι πολίτες όλων των ηλικιών.  Όλοι κατανοούμε ότι το αστικό πράσινο είναι σημαντικό για την ποιότητα ζωής των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην αναβάθμιση του περιβάλλοντος.  Έτσι, ενσωματώνουμε όλα τα σύγχρονα δεδομένα  που θα οδηγήσουν το Πάρκο Αγρινίου στη νέα εποχή.

Σήμερα ανοίγουμε το διάλογο με τους πολίτες, με όλους εσάς.

Σας καλώ να κτίσουμε νέες μνήμες, να δημιουργήσουμε νέες εικόνες.

Ήταν το πάρκο των παιδικών μας χρόνων. Η αλάνα των εφηβικών μας αναμνήσεων.

Μεγαλώσαμε σε αυτό το πάρκο.  Παίξαμε, τρέξαμε, κάναμε τις βόλτες μας.

Τώρα ήρθε η ώρα να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας  ένα σύγχρονο πάρκο.

Το πάρκο της νιότης μας,  ας γίνει το πάρκο της νέας γενιάς.

koi-anaplasi-parkou3

koi-anaplasi-parkou5

koi-anaplasi-parkou6

koi-anaplasi-parkou7

koi-anaplasi-parkou8

koi-anaplasi-parkou9

koi-anaplasi-parkou10

koi-anaplasi-parkou15

koi-live-parko (1)

koi-live-parko (2)

koi-parko-plateia

koi-parko-agora

koi-parko-lofos

koi-parko-dexameni

koi-parko-paidiki-xara

koi-parko-paixnidia

koi-parko-eisodos-neou-tmimatos

koi-parko-eisodos-anapsiktiriou

koi-parko-eisodos-paidikis-xaras

koi-parko-plateia-naou

koi-parko-kentriki-eisodos

koi-parko-kentriki-eisodos-2

koi-diktio-apostra-parko

6

4

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button