Η ορκωμοσία της δημοτικής αρχής Αγρινίου-Παπαναστασίου: «Σήμερα είναι η ώρα του χρέους» (φωτο-video)

Σήμερα Σάββατο 16 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00 έλαβε χώρα η ορκωμοσία του Δημάρχου και των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου που προέκυψε από τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου.

Η τελετή έγινε στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου «ΑΝΕΣΙΣ» και χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, ενώ παραστάθηκε ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος. Επίσης το παρών έδωσαν ο βουλευτής Αιτωλ/νίας της ΝΔ Θανάσης Παπαθανάσης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, οι επανεκλεγέντες και νεοεκλεγέντες δήμαρχοι της Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα του δήμου Μεσολογγίου Σπ. Διαμαντόπουλος, Ναυπακτίας Β. Γκίζας, Αμφιλοχίας Αθ. Τουρουνίδης, Ξηρομέρου Γ. Τριανταφυλλάκης, Ακτίου-Βόνιτσας Θ. Κασόλας και Θέρμου Σπ. Κωνσταντάρας και πλήθος αιρετών, επισήμων, εκπροσώπων αρχών και φορέων και πολλοί πολίτες.


Το Σαββατοκύριακο 16-17 Δεκεμβρίου άλλωστε, προγραμματίζονται οι ορκωμοσίες στους περισσότερους δήμους του Νομού ενώ την Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου θα γίνει η ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου.

Δείτε την τελετή και ροή φωτογραφιών από την αίθουσα:

Ευχές για ενότητα και αγαστή συνεργασία με την Εκκλησία, έδωσε μετά το πέρας του Αγιασμού ο Μητροπολίτης Δαμασκηνός, που δώρισε στον κ. Παπαναστασίου μια εικόνα του Αγίου Γεωργίου, ζητώντας να την έχει στο γραφείο του.

Ο Μητροπολίτης Ιεροθεος, χαρακτήρισε τον εαυτό του «παιδί της πόλης του Αγρινίου», μιας και φοίτησε στο Παπαστράτειο Γυμνάσιο, ενώ υπενθύμισε πως στην περιοχή ευθύνης του, ανήκει και τμήμα του δήμου Αγρινίου με 13 ενορίες. Ο Σεβασμιότατος, θυμήθηκε τον Σόλωνα τον νομοθέτη, όταν σε μια εξέγερση κλήθηκε να θέσει νόμους. Έδινε δυο συμβουλές στους άρχοντες: Να ακούν και τα δίκαια αλλά και τα άδικα αιτήματα και να συμβουλεύει τους πολίτες όχι για τα ευχάριστα, αλλά για τα βέλτιστα και τα άριστα.

Φανερά συγκινημένος στη συνέχεια ο επανεκλεγείς δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, έκανε λόγο για μια «λαμπρή ημέρα για τον δήμο», τονίζοντας πως για όλους είναι η ώρα τους χρέους για την αλλαγή προς το καλύτερο.
Χαρακτήρισε τιμή την τρίτη θητεία του ως δήμαρχος, ώστε να συνεχίσει να υπηρετεί τους δημότες με συνέπεια: «Έκανα αυτά που οι συνθήκες και το καθήκον επέβαλαν, με σκληρή δουλειά και συνέπεια. Χρωστάμε ολες τις προσπάθειες τα παιδια μιας και τις νεότερες γενιές Να μετατρέψουμε τις δυσκολίες σε επιτυχίες με δουλειά και συνέπεια. Κυρίως όμως, να ανταποδώσουμε την εμπιστοσύνη που δείχνετε στο έργο μας. Εχω ένα όραμα: το Αγρίνιο να γίνει γνωστό σαν μια σύγχρονη μητρόπολη, μια πόλη φωτεινή και ανθρώπινη, καθαρή και πράσινη που θα μας ενώνει. Έναν δήμο που θα καλλιεργεί την ισότητα και θα διασφαλίζει τη δικαιοσύνη», είπε ο δήμαρχος.

Με το πέρας των ομιλιών έγινε η υπογραφή του πρακτικού από τον κάθε ένα δημοτικό και κοινοτικό σύμβουλο.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με κέρασμα από τη νέα δημοτική αρχή.

Ο κ. Παπαναστασίου ακόμη, τόνισε στην ομιλία του: «Πιστεύω, από τα βάθη της καρδιάς μου ότι, στο Αγρίνιο, δεν αξίζει τίποτα λιγότερο. Ο τόπος μας έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα συνεχίσουν να τον υπηρετούν με διαφάνεια, εντιμότητα και ακεραιότητα. Και αυτό θα συνεχίσουμε να πράττουμε. Δεσμεύομαι να συνεχίσω να υπηρετώ.
τους Αγρινιώτες με συνέπεια και σχέδιο. Με το θάρρος που αντλώ από την βαθιά προσήλωση στις αρχές της Κοινωνικής Ισότητας και της Αξιοκρατίας. Θέλω να σας βεβαιώσω ότι αταλάντευτες και αδιαπραγμάτευτες αρχές της παρούσας Δημοτικής Αρχής
παραμένουν η χρηστή διοίκηση, η σύγχρονη οργάνωση, η συναίνεση και η συνεργασία.

Η δική σας ψήφος εμπιστοσύνης, για την τρίτη συνεχόμενη θητεία, αποτελεί για εμένα και τους συνεργάτες μου, τίτλο τιμής. Κυρίως όμως, τίτλο βαριάς ευθύνης. Σας βεβαιώ ότι η συγκίνηση με κατακλύζει. Η αποδοχή της σκληρής δουλειάς που καταβάλλαμε τα τελευταία εννέα χρόνια πολλαπλασιάζει την αίσθηση καθήκοντος και χρέους απέναντι σε όλους τους Αγρινιώτες. Είμαστε σήμερα όλοι εδώ, έτοιμοι να κοιτάξουμε κατάματα και πάλι τους συμπολίτες μας και να τους βεβαιώσουμε ότι είμαστε αξιόμαχοι και δυνατοί.
Η συνέπεια των τελευταίων χρόνων στην άσκηση της διακυβέρνησης θα πρέπει να είναι οδηγός για όλους τους νέους δημοτικούς συμβούλους. Το καθήκον μας είναι να συνεχίσουμε σαν να μην υπάρχουν όρια στις δυνατότητες μας. Να συνεχίσουμε να προχωρούμε με σχέδιο και πρόγραμμα. Με τις ευρύτερες δυνατές συναινέσεις.

Να έχουμε το θάρρος να συνεισφέρουμε χωρίς δισταγμούς σε μια δημιουργική πρόοδο.
Κυρίες και κύριοι, σήμερα ανανεώνουμε τον όρκο μας και υπογράφουμε ξανά συμβόλαιο τιμής με τους πολίτες να είμαστε πιστοί στην Πατρίδα, τίμιοι και ευσυνείδητοι. Να υπηρετούμε το Αγρίνιο με όλες μας τις δυνάμεις.
Στέκομαι ευγνώμων για την ύψιστη τιμή. Υπόσχομαι να συνεχίσω να είμαι Δήμαρχος
όλων των Αγρινιωτών. Θα τιμήσουμε τον όρκο μας και θα συνεχίσουμε να υπηρετούμε με συνέπεια τον τόπο μας και τους ανθρώπους του».

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ορκωμοσία