Γεγονότα

Η εκδήλωση της παράδοσης της Παράκαμψης Αμφιλοχίας (video-φωτο)

geg-ionia1Δείτε , όπως μεταδόθηκε ζωντανά  από το agriniopress.gr,  την εκδήλωση παράδοσης τμήματος του αυτοκινητοδρόμου της Ιονίας Οδού, συγκεκριμένα του τμήματος από κόμβο Κουβαρά έως και τον ανισόπεδο κόμβο Αμφιλοχίας, μήκους 26 χιλιομέτρων. Η εκδήλωση έλαβε χώρα στο 93,5 χιλιόμετρο της Εθνικής Οδού Αντιρρίου-Ιωαννίνων στο ύψος της Αμφιλοχίας.

Δείτε όλη την εκδήλωση παράδοσης της Παράκαμψης Αμφιλοχίας:

Παρόντες στην εκδήλωση ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη και ο  υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης.

Πρώτος στην εκδήλωση το λόγο έλαβε ο υπουργός υποδομών Χρήστος Σπίρτζης που ανέφερε πως «τα έργα δεν ανήκουν σε καμία Κυβέρνηση, δήμαρχο ή περιφερειάρχη» ωστόσο άσκησε σφοδρή κριτική στις προηγούμενες κυβερνήσεις αναφέροντας πως οι συμβάσεις που υπέγραψαν για τους αυτοκινητοδρόμους δεν υπηρετούσαν το δημόσιο συμφέρον και βελτιώθηκαν μετά από κοπιαστικές διαπραγματεύσεις της  τωρινής Κυβέρνησης .epi-ionia-parakampsi9

Υποστήριξε πως το 2015 τα έργα στους αυτοκινητοδρόμους  αντιμετώπιζαν πολλά προβλήματα τα οποία έλυσε η κυβέρνηση με μεγάλη μάχη που έδωσε παράλληλα με τη μάχη για  έξοδο της χώρας από την κρίση. «Αν δεν προχωρούσαν τα έργα παραχώρησης θα έπρεπε να επιστραφούν τέσσερα δισεκατομμύρια στην Ε.Ε. Ένα μνημόνιο μόνο για τους δρόμους», είπε με νόημα.
Αναφέρθηκε στα χαρακτηριστικά της Ιόνιας Οδού τονίζοντας πως στόχος είναι η λειτουργική της ολοκλήρωση τον Μάρτιο του 2017 όταν και θα γίνουν τα εγκαίνια από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ευχαρίστησε τις εταιρείες για τις προσπάθειες και τις ενέργειες ενώ ανέφερε πως οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν για τις καλύτερες λύσεις στα διόδια.  Στάθηκε και στην ανάγκη να προχωρήσουν τα συνοδά έργα, οι συνδέσεις με τα αστικά κέντρα όπως αυτές του Αγρινίου και της Πρέβεζας.
geg-ionia2

«Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά και τιμή που βρίσκομαι μεταξύ φίλων, γνωστών και συντοπιτών», ανέφερε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ.Όλγα Γεροβασίλη. «Καθώς είμαι από τους χρήστες του δρόμου αισθάνθηκα τη διαφορά» ανέφερε επισημαίνοντας πως ανοίγονται  προοπτικές με την παράδοση στην κυκλοφορία της Ιονίας Οδού υπογραμμίζοντας πως η αναπτυξιακή υστέρηση της Δυτικής Ελλάδας οφείλεται και στην περιφερειακή οδική απομόνωση.«Αισθάνομαι και πιο ασφαλής.  Πολλοί από εμάς χάσαμε φίλους και γνωστούς σε αυτόν το δρόμο», σημείωσε η Αρτινή πολιτικός ευχαριστώντας τους παρόντες, εκφράζοντας ευχές και ανανεώνοντας το ραντεβού στην εκδήλωση παράδοσης του συνόλου της Ιονίας Οδού.

dscn6387

Aμιγώς πολιτικά χαρακτηριστικά είχε η ομιλία του Υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη που επιτέθηκε στην αντιπολίτευση και ειδικά στη ΝΔ τονίζοντας πως δεν πρέπει να επιστρέψουν στην Κυβέρνηση οι άνθρωποι που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση και τον κόσμο στην καταστροφή. Επισήμανε πως η Κυβέρνηση εφαρμόζει κατά γράμμα τη συμφωνία του 2015 και κάνει ότι μπορεί για τον κόσμο αναφέροντας με έμφαση την “13η σύνταξη” που δόθηκε από το πλεόνασμα.

Παρόντες, μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση, ήταν η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Τριανταφύλλου και οι δήμαρχοι Αγρινίου, Αμφιλοχίας και Θέρμου.

dscn6427

epi-ionia-parakampsi1

epi-ionia-parakampsi3

epi-ionia-parakampsi4

epi-ionia-parakampsi5

epi-ionia-parakampsi6

epi-ionia-parakampsi7

epi-ionia-parakampsi8

epi-ionia-parakampsi10

epi-ionia-parakampsi11

epi-ionia-parakampsi12

epi-ionia-parakampsi13

epi-ionia-parakampsi14

epi-ionia-parakampsi15

epi-ionia-parakampsi16

epi-ionia-parakampsi18

epi-ionia-parakampsi19

epi-ionia-parakampsi20

epi-ionia-parakampsi21

epi-ionia-parakampsi22

epi-ionia-parakampsi23

epi-ionia-parakampsi24

epi-ionia-parakampsi25

epi-ionia-parakampsi26

epi-ionia-parakampsi27

epi-ionia-parakampsi28

epi-ionia-parakampsi29

epi-ionia-parakampsi30

epi-ionia-parakampsi31

epi-ionia-parakampsi32

geg-ionia7

geg-ionia8

geg-ionia9

geg-ionia10

geg-ionia11

geg-ionia3

geg-ionia4

geg-ionia5

geg-ionia14

geg-ionia15

geg-ionia16

geg-ionia17

geg-ionia18

geg-ionia19

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button