Βουλευτικές Εκλογές 2019Ροή Ειδήσεων

Μεσολογγι: Σε Ένωση, Δικαστικό Μέγαρο και κοινωνικές δομές ο Σπήλιος Λιβανός (φωτο)

Συνεχίζει τις επαφές και τις επισκέψεις του ο Σπήλιος Λιβανός σε όλη την Αιτωλοακαρνανία με στόχο την καταγραφή των προβλημάτων που υπάρχουν και την αναζήτηση συγκεκριμένων λύσεων την επομένη των εκλογών.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία κ. Λιβανός, επισκέφθηκε την Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσολογγίου στα μέλη της οποίας και παρουσίασε τις γενικές γραμμές του προγράμματος της ΝΔ για την αγροτική ανάπτυξη αλλά και το δικό του όραμα για την περιοχή, αποδεικνύοντας τη συνέπειά του στην έμφαση που αποδίδει στις αναπτυξιακές δυνατότητες του πρωτογενούς τομέα τόσο συνολικά για τη χώρα όσο και ιδιαίτερα για την Αιτωλοακαρνανία, την οποία και χαρακτηρίζει ως “εν δυνάμει σιτοβολώνα της χώρας”.

Προτάσσοντας την ανάγκη σύνδεσης της αγροτικής παραγωγής με την αγορά για να έχουν το μέγιστο δυνατό αντίκρισμα οι κόποι των παραγωγών, αλλά και τη δημιουργία ενός σύγχρονου τεχνολογικού πανεπιστημίου στην περιοχή που θα στηρίζει την αγροτική παραγωγική διαδικασία στο σύνολό της, προσφέροντας τεχνογνωσία και καινοτόμες ιδέες, ο κ. Λιβανός έθεσε ως προτεραιότητά του την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον πρωτογενή τομέα και τη δεδομένη βούληση της κυβέρνησης της ΝΔ να στηρίξει την αγροτική οικογένεια, ώστε οι νέοι αγρότες να έχουν τη δυνατότητα να παραμένουν στον τόπο τους και να εξελίσσουν την παραγωγή.

Ο κ. Λιβανός επισκέφθηκε επίσης το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Μεσολογγίου (1ο ΚΔΑΠ) όπου ήταν συγκεντρωμένοι οι Διευθυντές αλλά και τα περισσότερα μέλη του προσωπικού των ΚΔΑΠ Αιτωλοακαρνανίας. Στη συζήτηση που είχε με τη διοίκηση αλλά και με το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό, ενημερώθηκε εκτενώς για τις ανάγκες, τις ανησυχίες και τα προβλήματα των δομών, αντάλλαξε απόψεις μαζί τους σχετικά με την ενίσχυση αυτών, τονίζοντας παράλληλα τη μεγάλη τους χρησιμότητα και συνεισφορά τους στο κοινωνικό σύνολο.

Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία δεσμεύτηκε πως θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου από την επομένη κιόλας ημέρα των εκλογών και με την προϋπόθεση ότι η Νέα Δημοκρατία θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, τα αρμόδια υπουργεία να μεριμνήσουν για την εξασφάλιση των κοινωνικών αυτών δομών, ενισχύοντας τα πλέον με κρατικά κονδύλια και όχι μόνο με κοινοτικά όπως ισχύει μέχρι σήμερα, αλλά και για την εξασφάλιση του ήδη υπάρχοντος επιστημονικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού, οι οποίοι μέσω μιας μελετημένης προκήρυξης θα μπορέσουν να απορροφηθούν με βάση τη σωστή μοριοδότηση, όπως αυτή διαμορφώνεται από την προϋπηρεσία τους.

Τέλος, ο υποψήφιος Βουλευτής της ΝΔ επισκέφθηκε το Δικαστικό Μέγαρο και τον Δικηγορικό Σύλλογο Μεσολογγίου όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του κλάδου.

Ο κ. Λιβανός είχε κατ’ιδίαν συνάντηση με την Πρόεδρο Πρωτοδικών κα Λυμπεροπούλου Ελένη, την Ανακρίτρια Μεσολογγίου κα Ορφανίδου Αλεξάνδρα και τα μέλη του δικηγορικού συλλόγου όπου, μεταξύ άλλων, τον ενημέρωσαν και για το σοβαρό κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει με το Δικαστικό Μέγαρο. Η επίσκεψη αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των διαρκών επαφών του κ. Λιβανού με δημόσιους φορείς και υπηρεσίες, ώστε να υπάρχει σαφέστατη εικόνα των ζητημάτων του νομού την επομένη των εκλογών με στόχο την χωρίς καθυστέρηση αντιμετώπισή τους από την επόμενη κυβέρνηση.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button