ΕξελίξειςΡοή Ειδήσεων

Σπήλιος Λιβανός στην Ολομέλεια για το μεταναστευτικό: “Πρωτοφανής η ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ” (video)

Για πρωτοφανή ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο εντός της αιθούσης, όσο και εκτός, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Σπήλιος Λιβανός, μιλώντας στην Ολομέλεια της βουλής για το μεταναστευτικό.

“Η ανευθυνότητα αυτή προφανώς επιδεικνύεται για να καλύψει την ανυπαρξία της πολιτικής σας στο μεταναστευτικό αλλά και την ανυπαρξία στρατηγικής στα γενικότερα ζητήματα πολιτικής, αλλά και την προβληματική θέση στην οποία βρίσκεστε να υπερασπιστείτε τον κατάπτυστο νόμο Κατρούγκαλου”, είπε ακόμη.

Ο κ. Λιβανός, συνέχισε:

“Προκαλείτε τις ακραίες φωνές και δεν βάζετε λίγο το μυαλό σας να σκεφτείτε τι προκαλείτε και τι έρχεται στο μέλλον. Δεν σας απαντήσω ως εκπρόσωπος του Κάϊζερ, αλλά ως εκπρόσωπος ενός πρωθυπουργού, ο οποίος με δημοκρατικότατο τρόπο, σεβόμενος τον φιλελευθερισμό της ιδεολογίας αλλά και της πρακτικής μας, και κυρίως αναλαμβάνοντας την ευθύνη έναντι υμών που ήσασταν παντελώς ανεύθυνοι όταν κυβερνήσατε. Και θα σας πω για άλλη μια φορά ότι πράγματι, αιφνιδιαστήκαμε από τις μεγάλες ροές, πράγματι κάναμε λάθη τα οποία διορθώσαμε.

Όμως έχουμε ένα συγκεκριμένο σχέδιο το οποίο και εφαρμόζουμε. Πέρασαν τέσσερις μήνες που κάναμε διάλογο, εξαντλήσαμε τον διάλογο για τα κλειστά κέντρα που, σε αντίθεση με εσάς, γιατί πιστεύουμε ότι τα κλειστά κέντρα θα βοηθήσουν τα νησιά και τους νησιώτες μας και θα διασφαλίσουν τη δημόσια υγεία, γιατί θα έχουν υπηρεσίες περίθαλψης – που δεν υπήρχαν επί των κυβερνητικών σας ημερών.

Είμαστε αποφασισμένοι, κι αυτή είναι η δουλειά μας, να κάνουμε αυτό που δεν κάνατε εσείς. Ποιο είναι το καθήκον μας; Η ασφαλής φύλαξη των συνόρων. Η επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου που θα την κάνουμε μέσα σε 24 μέρες, με απώτατο όριο ολοκλήρωσης της διαδικασίας, τους δύο μήνες.

Ποιος είναι ο στόχος μας; Η αποσυμφόρηση των νησιών. Οι επιστροφές που είναι ο πυλώνας της πολιτικής μας, έρχεται να αντιμετωπίσει τη μη εφαρμόσιμη από την Τουρκία, την οποία εσείς ( ΣΥΡΙΖΑ ) υπογράψατε.

Ευτυχώς που υπάρχει αυτή η κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη να υλοποιήσει την πολιτική της και να κάνει το καθήκον της.

Είναι όμως απόλυτο θράσος να έρχεστε εσείς να μας κουνάτε το χέρι, που με τις ιδεολογικές σας εμμονές, ανοίξατε τα σύνορα, δεν εκμεταλλευτήκατε τον χρόνο των ήπιων ροών για να δημιουργήσετε δομές που θα αντιμετωπίσουν τις μεγαλύτερες, αφήσατε ένα απόλυτο μπάχαλο με τον μη έλεγχο των οικονομικών των μη κυβερνητικών οργανώσεων, δεν απορροφήσατε κονδύλια και τελικά αφήσατε και 70.000 αιτήσεις ασύλου «κάβα» για τους επόμενους”.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close