Γεγονότα

Λήψη έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος υδροδότησης στο Αιτωλικό

epi-aitolikoΟλοκληρώθηκε πριν λίγο η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Ιεράς Πόλέως Μεσολογγίου Νίκος Καραπάνος αναφορικά με το ζήτημα της υδροδότησης του Αιτωλικού, στην οποία συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλ/νίας Χριστίνα Σταρακά, ο προϊστάμενος και στελέχη της Δ/νσης Δημόσιας Υγείας της Π.Ε. Αιτωλ/νίας, αιρετοί και υπηρεσιακοί εκπρόσωποι του Δήμου και της ΔΕΥΑΜ.

Στην σύσκεψη έγινε εκτίμηση της κατάστασης σύμφωνα με τα στοιχεία που μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν στη διάθεσή τους οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφασίστηκε υλοποίηση άμεσων και ταχύτατων ενεργειών  για χορήγηση ασφαλούς νερού στο Αιτωλικό.

Συγκεκριμένα και δεδομένου ότι ο Δήμος βρίσκεται από τον περασμένο Οκτώβριο σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, άμεσα και πέρα από τα όσα έχουν ανακοινωθεί και δρομολογηθεί για την κάλυψη των αναγκών σε πόσιμο νερό (χορήγηση εμφιαλωμένου, δωρεάν διανομή σε όλα τα νοικοκυριά από βυτιοφόρα οχήματα), αποφασίσθηκαν τα εξής:

α) Μίσθωση επιπλέον ειδικών αδειοδοτημένων οχημάτων για επάρκεια νερού καθώς  χρήση μικρότερων βυτιοφόρων για ειδικά σημεία της πόλης από το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου

β) Επίσπευση διαδικασιών για έργα πλήρωσης της δεξαμενής του Αιτωλικού με νερό από Μεσολόγγι, Χρυσοβέργι, Σταμνά, Μάστρου και Νεοχώρι από τη ΔΕΥΑΜ

γ) Εγκατάσταση επιπλέον δημοτικών προνοιακών δομών στο Δημαρχείο Αιτωλικού

δ) Αναμονή παραλαβής των αποτελεσμάτων μέτρησης των δεικτών των δειγμάτων νερού που έχουν σταλεί  τόσο από την Περιφερειακή Ενότητα όσο και από το Δήμο σε ειδικευμένα εργαστήρια

ε) Από την ΔΕΥΑΜ στάλθηκε αίτημα στο Γεωλογικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών για ειδικότερη διερεύνηση του φυσικοχημικού φαινομένου στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την πηγή Κεφαλοβρύσου.

Υποστήριξη ευπαθών ομάδων πληθυσμού στο Αιτωλικό

Λόγω των τελευταίων εξελίξεων σχετικά με την ύδρευση του Αιτωλικού,  για την άμεση αντιμετώπιση και συντονισμό ενεργειών προς βελτίωση συνθηκών ειδικών κατηγοριών δημοτών (ευπαθείς ομάδες, υπερήλικες άτομα με ειδικές ανάγκες κ.λ.π.), σημειώνεται πως παράλληλα και ενισχυτικά των τοπικών εκπροσώπων μας, θα βρίσκονται κλιμάκια από το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι», το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου και υπαλληλικόπροσωπικό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button