Ροή ΕιδήσεωνΥγεία-Ομορφιά

Πληροφορίες που θες να ξέρεις για την λιποαναρρόφηση

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και έχουν ήδη ξεκινήσει οι δίαιτες και η γυμναστική προκειμένου να βγεις στην παραλία με την καλύτερη δυνατή εικόνα.

Κι επειδή αναζητάς το τέλειο σκέφτεσαι και την λιποαναρρόφηση προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο σου.

Άλλωστε  είναι μια διαδικασία που σε βοηθάει να ξεφορτωθείς το λίπος που δεν μπορεί να διώξει η δίαιτα και  η άσκηση,  λειτουργώντας συμπληρωματικά κυρίως.

Οι περιοχές που εφαρμόζεται είναι συνήθως μέρη του σώματος που συσσωρεύουν λίπος όπως οι γοφοί, η κοιλιά, οι μηροί, οι γλουτοί, τα γόνατα, οι γάμπες ή κάτω από το πηγούνι.

Επιλέγοντας κάποιος αυτή τη μέθοδο χρειάζεται να έχει ρεαλιστικές προσδοκίες. Καλός υποψήφιος είναι κάποιος όταν δεν είναι υπέρβαρος αλλά η διαδικασία αφορά τοπικό πάχος, έχει ελαστικό δέρμα προκειμένου να μην κρεμάσει μετά την επέμβαση και δεν καπνίζει.

Όπως κάθε χειρουργική επέμβαση έτσι και στην περίπτωση της λιποαναρρόφησης υπάρχουν κίνδυνοι και είναι σημαντικό να κάνεις τις ανάλογες εξετάσεις πριν προχωρήσεις την διαδικασία, οι οποίες θα συνοδεύονται από την απαραίτητη έγκριση από γιατρό εφόσον είσαι υγιής. Σε περιπτώσεις με καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας δεν συστήνεται.

Συζήτα με τον πλαστικό χειρουργό όλες τις απορίες σου, τι ζητάς και που στοχεύεις όπως και τις επιλογές που σου προτείνει ο ίδιος με όλα τα οφέλη αλλά και τους κινδύνους που μπορεί να υπάρχουν. Στην συνέχεια αν αποφασίσεις ότι θέλεις να προχωρήσεις θα σε ενημερώσει για την προετοιμασία, δίνοντας σου τις αντίστοιχες οδηγίες.

Μερικά πράγματα για την επέμβαση που είναι καλό να γνωρίζεις:

  • Υπάρχουν πολλές διαφορετικές τεχνικές λιποαναρρόφησης αλλά το κοινό στοιχείο σε όλες είναι η χρήση της μικροκάνουλας η οποία απορροφά το λίπος
  • Η λιποαναρρόφηση είναι επέμβαση μιας ημέρας οπότε επιστρέφεις στο σπίτι σου την ίδια ημέρα εκτός αν μείνεις το βράδυ προληπτικά μέσα.
  • Η αναισθησία ενδέχεται να είναι τοπική ή γενική ανάλογα με το τι θα κριθεί κατάλληλο για την περίπτωσή σου
  • Θα χρειαστούν κάποια ράμματα τα οποία αφαιρούνται συνήθως την πρώτη εβδομάδα
  • Υπάρχει πόνος αρχικά και ύστερα οιδήματα και μώλωπες μετά την επέμβαση τα οποία υποχωρούν μέσα σε κάποιους μήνες σταδιακά
  • Θα είσαι σε θέση να επιστρέψεις στις καθημερινές σου υποχρεώσεις σε μόλις λίγες μέρες ενώ μετά σε 1 με 1,5 μήνα θα μπορείς να επιστρέψεις σε οποιοδήποτε σπορ ή επίπονη δραστηριότητα έκανες και πριν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button