Λίνος Μπλέτσας-Συνέδριο «Δυτικά e-πιχειρείν»: «Ζητούμενο η συναντίληψη των προτεραιοτήτων για την ανάπτυξης»

Ενόψει του συνεδρίου «Δυτικά e-πιχειρείν» που διεξάγεται στον πολυχώρο Emileon στο Αγρίνιο το Σάββατο 20 Νοεμβρίου, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας Λίνος Μπλέτσας, υπογραμμίζει τα ζητούμενα σε αυτό το νέο βήμα διαλόγου, που εγκαινιάζει η Agrinio Media και το Ινστιτούτο Επιχειρηματικότητας και Αειφόρου Ανάπτυξης.

Το συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν-2021» αναμένεται να προσδώσει ουσιαστικό περιεχόμενο στην κοινωνική επιταγή για την είσοδο της Αιτωλοακαρνανίας στον ενάρετο κύκλο της πολύπλευρης ανάπτυξης της.


Τη στιγμή, που η πατρίδα μας, ανακτά το διεθνές της κύρος και αρχίζει να διαγράφει μία νέα ιστορική καμπύλη, που εκκινεί από τον πλήρη, ψηφιακό μετασχηματισμό της, η εθνική οικονομία θα αντλήσει νομοτελειακά, ζωτικότητα από την αύξηση των βαθμών ελευθερίας της και την έδρασή της σε σύγχρονες υποδομές και αειφόρες λύσεις.

Κρίσιμη παράμετρος για την Αιτωλοακαρνανία, θα αποτελέσει η συναντίληψη των προτεραιοτήτων στο πεδίο αυτό και ο ρόλος των μηχανικών θα είναι καταλυτικά επιδραστικός προς αυτή την κατεύθυνση. Με δεδομένη την άμεση αναγκαιότητα για άρση του ιδιότυπου – και πάντως μακροχρόνιου -, αναπτυξιακού αποκλεισμού της περιοχής μας, η συμπερίληψη όλων των τεκμηριωμένων απόψεων προς ευόδωση του κοινού, αναπτυξιακού στόχου, μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το επωφελές αποτέλεσμα, του επικείμενου συνεδρίου.

Χορηγούμενη
Share
Published by
PressRoom
Tags: Δυτικά Επιχειρείν 2021 Λίνος Μπλέτσας Συνέδριο ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας