Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λιμνοθάλασσα: Επανεύρεση νεαρού λευκού πελαργού στην Κλείσοβα

Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου – Ακαρνανικών Ορέων, ενημερώνει για την επανεύρεση για πρώτη φορά λευκού πελαργού «Ciconiaciconia» στο Εθνικό Πάρκο Λιμνοθαλασσών Μεσολογγίου – Αιτωλικού.

Η παρατήρηση αυτή πραγματοποιήθηκε από τον κ. DobrinBotev, στις 17/03/2019,κοντά στην περιοχή της Κλείσοβας, στο Μεσολόγγι, πελαργός ο οποίος είχε δακτυλιωθεί πέρυσι στο Νεοχώρι Μεσολογγίου.

Το εν λόγω είδος είχε εκκολαφθεί το 2018 σε φωλιά 3 νεοσσών με εθελοντική δακτυλίωση από την κα Εύα Στετς (συντονίστρια των ελληνικών δακτυλιώσεων των πελαργών του Ελληνικού Κέντρου Δακτυλίωσης), με δαχτυλίδια που προσέφερε ο Φορέα Διαχείρισης και με την στήριξη των στελεχών του (κ.κ. Ι. Κασβίκη, Ν. Παλαιό & Κ. Κουτσογιάννη).

Σημαντική βοήθεια επίσης σε όλη την δράση είχαν προσφέρει εθελοντικά οι κ.κ. Ν. Νούλας, Δ. Μαμάσης,Ε. Γκανάτσιου και Γ. Μαντζουράτου.

Τα νερά της λιμνοθάλασσας της Κλείσοβας φιλοξενούν πλέον τον ίδιο μαζί με άλλους τέσσερις για την αναζήτηση τροφής τους καθώς φέτος δεν προβλέπεται σχετικό φώλιασμα λόγω του νεαρού της ηλικίας του και όπως εκτιμάται θα ενταχθεί σε ομάδα μη αναπαραγόμενων ειδών.

Ο Φορέας Διαχείρισης θερμά τον κ. DobrinBotevγια την όμορφη παρατήρηση και την άμεση ενημέρωση από την κ. Στετς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button