Έχουμε τσακωθεί και για το αν είναι «Στράτου» ή «Νεάπολης» η λίμνη!

Το κλειστό που θα …μεταφερθεί στα Γιάννενα από το λεκανοπέδιο ενώ εμείς θα πάμε σε γήπεδο με μπαλόνι στον Άγιο Κωνσταντίνο και όσα έγιναν- και δεν – από τον δήμο Αγρινίου στο πρόσφατο πρωτάθλημα wakeboard που έκανε ο Τρίτωνας στην Τριχωνίδα, μας θύμισαν τις επιδόσεις του Αγρινίου στο υδάτινο σκι.

Είκοσι χρόνια πριν στη λίμνη Στράτου διοργανώθηκε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλάσσιου Σκι Νέων το 1999 και την επόμενη χρονιά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νέων! Όλοι έλεγαν εκείνη την εποχή ότι η συγκεκριμένη λίμνη έχει τις ιδανικές συνθήκες για να προπονείται μόνιμα η εθνική ομάδα της Ελλάδας αλλά και για να γίνουν οι καλύτεροι αγώνες σε παγκόσμιο επίπεδο.

Είχαν γίνει κάποιες κινήσεις, το θέμα πήγε στους τότε ιθύνοντες αλλά… πώς να το πούμε, το γενικό πνεύμα ήταν «έλα μωρέ τώρα, ποιος ασχολείται με το θαλάσσιο σκι;». Ότι αυτά είναι ακριβά σπορ και άλλα τέτοια παρόμοια, από ανθρώπους που δεν ξέρουν ότι κάτι τέτοια «ακριβά σπορ» έχουν κάνει προνομιακούς διάφορους τόπους ανά την Ελλάδα!

Για να μην τα πολυλογούμε, από εκείνη την εποχή παροιμιώδεις είχαν μείνει οι τσακωμοί των τότε… οραματιστών της αυτοδιοίκησης για το αν η λίμνη λέγεται «λίμνη Στράτου» ή «λίμνη Νεάπολης»! Πάντως η λίμνη έμεινε όπως την ξέρουμε, όπως απαράλλαχτο έμεινε και το γενικότερο περιβάλλον της περιοχής, με πρώτη και καλύτερη την γέφυρα που ούτε φώτα δεν έχει το βράδυ!

Δεν χρειάζεται να πούμε πως θα ήταν το μέρος αν φιλοξενούσε μόνιμο προπονητήριο εθνικής ομάδας και πρωταθλήματα διεθνούς εμβέλειας, έτσι;

η συντακτική ναυτική μονάδα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button