Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Προειδοποιήσεις από το Λιμεναρχείο Λευκάδας λόγω των ισχυρών ανέμων στο Ιόνιο

Σύμφωνα με την αριθ. πρωτ. 517/10-02-2020 πρόγνωση καιρικών φαινομένων της Ε.Μ.Υ., την Τρίτη 11-02-2020 αναμένονται στο Ιόνιο να επικρατήσουν άνεμοι νοτιοδυτικοί εντάσεως 4 με 6 Βf, και στο νότιο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ.

Από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.

Από το Λιμεναρχείο Λευκάδας, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες των ελλιμενισμένων σκαφών σε λιμένες, μαρίνες, αλιευτικά καταφύγια ή όρμους της περιοχής μας όπως:

α) Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση των σκαφών τους.

β) Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή βοήθειας στα σκάφη τους ή αλλού, εφόσον απαιτηθεί.

Επιπλέον παρακαλούνται οι μαρίνες Λευκάδας «MARINA LEFKAS», Μεγανησίου «ΠΛΟΥΣ ΟΔΥΣΣΕΑΣ» και Παλαίρου «ΒΟΥΝΑΚΙ», όπως ενημερώσουν, ορμούντα σε περιοχή αρμοδιότητας τους μικρά πλοία, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, αλιευτικά σκάφη, σκάφη αναψυχής, καθώς και ναυταθλητικούς ομίλους για την αποφυγή της δραστηριοποίησής τους, κατά το χρόνο ισχύος του έκτακτου δελτίου επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Συνίσταται στους ιδιοκτήτες σκαφών να μην αποπλέουν από λιμένες ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν εγκαίρως σε ασφαλές λιμένα ή όρμο.
4η ΜΣΕΠ παρακαλείται για την προσοχή της επί τυχόν περιστατικού σε θαλάσσια περιοχή και άμεση ενημέρωση της Υπηρεσίας μας.
Υπενθυμίζουμε ότι σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και Υπηρεσίας μας διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και τηλεφωνικά στο 26450-22322.

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close