Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λευκάδα: Σοκάρει η εικόνα από τα όσα βρέθηκαν στον βυθό του λιμανιού της Λυγιάς-δράση ευαισθητοποίησης

Μετά την έναρξη του καθαρισμού στο λιμάνι της Λυγιάς στην Λευκάδα από τους δύτες της Aegean Rebreath, το Κοινωφελές Ίδρυμα ΑΚ Λασκαρίδη, την κοινότητα Κατούνας, τον Σύλλογο Ερασιτεχνών Αλιέων Λυγιάς-Κατουνας San Piero, το Lefkas Diving Center, την Λευκογαια πραγματοποιήθηκε και η ημερίδα με θέμα  «Λευκάδα plastic free».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν  το Επιμελητήριο Λευκάδας , ο Εμπορικός Σύλλογος Λευκάδας, η «Λευκογαία» και εθελοντές. Να σημειωθεί ότι η εικόνα από τον καθαρισμό του λιμανιού σόκαρε με τα επικίνδυνα απορρίμματα που βρίσκονταν στο βυθό. 

Ο δήμαρχος Χαράλαμπος Καλός ήταν αυτός που ξεκίνησε αναφέροντας τονίζοντας  την σημασία  της δραστηριότητας στο Λιμάνι της Λυγιάς, όπου και θα ακολουθήσουν και άλλες σε διάφορα σημεία της πόλης ξεκινώντας από τα σχολεία και σε όλους τους δημότες της Λευκάδας.

Στη συνέχεια της συζήτησης έκφρασε και την ανησυχία του για το θέμα των πλαστικών και γενικά των σκουπιδιών που επικρατούν στην Λευκάδα.

Το λόγο πήρε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σωτήρης Σκιαδαρέσης ο οποίος αναφέρθηκε στην ευαισθησία του θέματος και τόνισε ότι το επιμελητήριο Λευκάδας θα είναι δίπλα σε τέτοιες προσπάθειες όπως το πρόγραμμα της Κυκλικής Οικονομίας.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Σαρελάκος ανέπτυξε τη δράση και το σκεπτικό της ομάδας Aegean Rebreath δίνοντας διάφορα πετυχημένα παράδειγμα σε άλλες πόλεις που θα ήταν παράδειγμα και για την Λευκάδα να ακολουθήσουν τα βήματα έτσι ώστε τα προβλήματα των πλαστικών και άλλων απορριμμάτων που είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στο νησί να αρχίζουν και να λύνονται.

Από την «Λευκογαία» πήρε το λόγο η  Έλενα Μπαζιώτη  η οποία μίλησε για την «Λευκογαία» που κάνει τεράστια  προσπάθεια σχετικά με την ανακύκλωση.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση ΕΔΩ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button