Δυτική Ελλάδα

Λευκάδα: Ξεκινούν οι εργασίες για την αποκατάσταση της πρόσβασης στον Γιαλό

po-drakontaeidis-gialosΣήμερα, Τρίτη 26 Ιουλίου, αντιπροσωπεία του Δήμου Λευκάδας με επικεφαλής τον Δήμαρχο, Κ. Δρακονταειδή, τον Πρόεδρο του Αθανίου, κ. Π. Κορφιάτη και με κλιμάκιο του ΥΠΟΜΕΔΙ και του ανάδοχου του έργου, επισκέφθηκαν τον Γιαλό ενόψει της έναρξης των εργασιών αποκατάστασης της πρόσβασης στην παραλίας.

Το έργο ξεκινά με εργασίες καθαρισμού και πρώτα μέτρα ασφάλειας, ενώ οι κυρίως παρεμβάσεις για την πλήρη αποκατάσταση θα ακολουθήσουν μετά τη θερινή περίοδο.

Όπως επιβεβαιώθηκε και στην κοινή επίσκεψη, το ΥΠΟΜΕΔΙ θα βρίσκεται σε συνεργασία με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Λευκάδας ώστε να εξασφαλιστεί το πλέον άρτιο και ασφαλές αποτέλεσμα σε κάθε βήμα, ιδιαίτερα στις αρχικές παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε προ ολίγων ημερών, ενώ το έργο έχει προϋπολογισθεί  στο ύψος των 3.060.000 ευρώ.

Επίσης όπως έγινε γνωστό πριν λίγες μερες,  µετά και την συµπληρωµατική έκπτωση που κατέθεσε ο προσωρινός µειοδότης, το Υπουργείο Υποδοµών, Μεταφορών και ∆ικτύων ενέκρινε την  Πέµπτη 21 Ιουλίου, το αποτέλεσµα του διαγωνισµού και την ανάθεση εκτέλεσης του έργου «Επείγουσες παρεµβάσεις Α’ Φάσης για την αποκατάσταση της βατότητας και της οδικής ασφάλειας της υφιστάµενης χάραξης των οδών προσπέλασης των ακτών στις περιοχές Εγκρεµνών και Πόρτο Κατσίκι της Νήσου Λευκάδας», προϋπολογισµού 2.640.000 ευρώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button