ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Λευκάδα: Στην τελική ευθεία ο προβλήτας στο Λιμάνι Βασιλικής

Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας

Σε φάση ολοκλήρωσης βρίσκεται το έργο του Προβλήτα (Ράμπας) στο λιμάνι της Βασιλικής. Τη μεγάλη πρόοδο των εργασιών είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, κατά τη χθεσινή (21/9/2021) αυτοψία του στο έργο.

«Ένα σημαντικό έργο, που αποκαθιστά τη διασυνδεσιμότητα και εξασφαλίζει την εύρυθμη σύνδεση της Λευκάδας με την Κεφαλονιά. Παράλληλα, αναβαθμίζει και καθιστά τη Βασιλική ένα θαλάσσιο συγκοινωνιακό κόμβο» ανέφερε ο κ. Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε:


«Αυτά τα 2 χρόνια της θητείας μας χρειάστηκε να δρομολογήσουμε όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα 5 έτη και με συστηματική εργασία βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ολοκλήρωσης του έργου. Συνεχίζουμε να βαδίζουμε με σταθερά βήματα και με τη συνέπεια που μας διακρίνει, προκειμένου να δημιουργήσουμε δημόσιες υποδομές αναπτυξιακού χαρακτήρα, που τόσο έχει ανάγκη η Λευκάδας μας».

2021.09.22 @ Ανδρέας Κτενάς: Στην τελική ευθεία ο Προβλήτας στο Λιμάνι Βασιλικής προϋπολογισμού 460.000 ευρώ – Αυτοψία του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Βασιλική #Προβλήτας #Ράμπα #Λιμάνι #ΛιμενικέςΥποδομές #ktenasandreas #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων

Στην παρούσα φάση έχουν ήδη ολοκληρωθεί όλες οι σκληρές κατασκευαστικές εργασίες για την επέκταση του υφιστάμενου κρηπιδώματος με την κατασκευή νέου προβλήτα (εκβαθύνσεις, διάστρωση γεωυφάσματος και αδρανών στο βυθό, τοποθέτηση φυσικών βράχων και τεχνητών κυβόλιθων/μπλοκ, σκυροδετήσεις, ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, κλπ.) και απομένουν μόνο ορισμένες εργασίες για την τελική διαμόρφωση του κρηπιδώματος του νέου προβλήτα (δάπεδο από μπετόν, νέες ανοξείδωτες δέστρες, νέα φωτιστικά σώματα, κλπ.).

Το έργο «Συντήρηση Λιμενικής Εγκατάστασης, Αποκατάσταση Λειτουργικών Βαθών, Λειτουργική Αναβάθμιση Προβλήτα Ε/Ο Σκαφών στο Λιμένα Βασιλικής Λευκάδας» έχει προϋπολογισμό 460.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ 022) και υλοποιείται από την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδος με Ανάδοχο την εταιρεία «ΚΕΠΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΤΕ».

Δείτε στιγμιότυπα από τις εργασίες στο έργο:

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
farmakis banner Πολιτική Διαφήμιση
papanastasiou 600x338 Πολιτική Διαφήμιση
pistiolas omilia 1000x563 (1) Πολιτική Διαφήμιση
pap tsalafouti bruschetta 1000x563px copy Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button