Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λευκάδα-παράκαμψη Καλαμιτσίου: Αναμένεται το ΦΕΚ για τη κήρυξη των απαλλοτριώσεων

Εκδόθηκε η απόφαση Περιφερειάρχη για τα εκτός οικισμού ακίνητα της παράκαμψης

Κηρύχθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση και για τις ιδιοκτησίες εκτός οικισμού Καλαμιτσίου που αφορούν την Παράκαμψη Καλαμιτσίου, με απόφαση που εξέδωσε (19/10/2023) η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου.

Η απόφαση εκδόθηκε βάσει των επικαιροποιημένων κτηματολογικών διαγραμμάτων και πινάκων αναλογισμού-αποζημίωσης που είχαν εγκριθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη συνεδρίασή του της 3ης Αυγούστου 2023, κατόπιν εισηγήσεως του Αντιπεριφερειάρχη Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά.


Υπενθυμίζεται ότι η απαλλοτρίωση των εντός οικισμού Καλαμιτσίου ιδιοκτησιών είχε κηρυχθεί από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη συνεδρίασή του της 1ης Ιουλίου 2023, πάλι κατόπιν εισηγήσεως του Αντιπεριφερειάρχη.

«Μετά και την τελευταία εξέλιξη, βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση ν ανακοινώνουμε την ολοκλήρωση του συνόλου των χρονοβόρων διαδικασιών της κήρυξη των απαλλοτριώσεων για το έργο της Παράκαμψης Καλαμιτσίου, τόσο για τις εντός, όσο και για τις εκτός οικισμού ιδιοκτησίες.

Άλλωστε, μετά το πέρας και των σχετικών διαδικασιών, αναμένουμε πλέον την έκδοση του ΦΕΚ με την δημοσίευση της κήρυξης των απαλλοτριώσεων στο Καλαμίτσι!

Με απλά λόγια, πρόκειται για ένα μεγάλο βήμα που ανοίγει διάπλατα το δρόμο για την καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους.

Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι που κόντρα στις ‘Κασσάνδρες’, ολοκληρώσαμε σωρεία τεχνικών, διοικητικών και νομικών διαδικασιών, που ουδείς είχε ακουμπήσει όλα αυτά τα χρόνια. Ένα έργο σπουδαίο και αναγκαίο για την Λευκάδα, στο οποίο δώσαμε υπόσταση και προοπτική. Είναι γεγονός, το πολύπαθο έργο της Παράκαμψης του Καλαμιτσίου για πρώτη φορά μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης» αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.

Το συνολικό εμβαδό της απαλλοτριωμένης έκτασης των ακινήτων που βρίσκονται ΕΚΤΟΣ οικισμού Καλαμιτσίου είναι συνολικά 8.836,35 τ.μ., εκ των οποίων 8.833,32 τ.μ. αποτελούν φερόμενες ιδιωτικές εκτάσεις και τα υπόλοιπα 3,03 τ.μ. είναι δημοτική έκταση. Εντός των απαλλοτριωμένων εκτάσεων υφίστανται και επικείμενα, τα οποία επίσης απαλλοτριώνονται.

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button