Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λευκάδα: «Η οικοδομική ανάπτυξη, οδηγεί σε εκπτώσεις στα μέτρα ασφαλείας των εργαζομένων»

Ανακοίνωση του Συνδικάτου Οικοδόμων Λευκάδας, με αφορμή σοβαρό εργατικό ατύχημα στο Νυδρί

Χθες το μεσημέρι ένα εργατικό ατύχημα έχει οδηγήσει 55χρονο οικοδόμο βαριά τραυματισμένο στο νοσοκομείο Χατζηκώστα στα Γιάννενα.

Για το συγκεκριμένο εργατικό ατύχημα ανακοίνωσε εξέδωσε το Συνδικάτων Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λευκάδας – Βόνιτσας:


Το Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Λευκάδας- Βόνιτσας καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό της περιοχής μας το εργατικό ατύχημα με θύμα συνάδελφό μας οικοδόμο.

Ο συνάδελφος εργαζόταν σε οικοδομή στην περιοχή του Νυδριού Λευκάδας όπου έπεσε από μεγάλο ύψος σε φρεάτιο ανελκυστήρα και νοσηλεύεται σοβαρά τραυματισμένος σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων. Το Συνδικάτο εύχεται στο συνάδελφο, περαστικά, να πάνε όλα καλά και ότι θα είμαστε στο πλευρό του.

Είναι γνωστό ότι ο κλάδος των κατασκευών στο νησί της Λευκάδας, με τη μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, έχει «φέρει μαζί του» την μεγάλη εντατικοποίηση, τα συνεργεία με τις ασφυκτικές προθεσμίες ολοκλήρωσης των οικοδομικών εργασιών, με αποτέλεσμα την έκπτωση στα μέτρα ασφαλείας. Ιδιαίτερα αυτή την περίοδο της αναμονής της έναρξης της τουριστικής περιόδου για πλήθος νεόκτιστων καταλυμάτων υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση της εντατικοποίησης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους οικοδόμους και συναφή επαγγέλματα, να έρχονται σε επαφή με το Συνδικάτο, να καταγγέλλουν περιστατικά έλλειψης μέτρων ασφαλείας. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε διάφορα τέτοια φαινόμενα στους χώρους δουλειάς, στις οικοδομές και στα άλλα κατασκευαστικά έργα.
Το ΔΣ

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button