Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λευκάδα: Γέφυρα ζωής για τραυματισμένη θαλάσσια χελώνα (φωτο)

Μια ολόκληρη γέφυρα ζωής στήθηκε από χθες προκειμένου να σωθεί η χελώνα caretta-caretta η οποία είχε μπλεχτεί , που αλλού, σε δίχτυα ανοιχτά της Παλαίρου.

Οι υπεύθυνοι από την sunsail η Catherine και ο Tom ήταν οι σωτήρες της. Την έβαλαν στο σκάφος ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την μετέφεραν στην μαρίνα της Λευκάδας, όπου την περίμεναν για να την φροντίσουν και να την μεταφέρουν στον τελικό της προορισμό που δεν είναι άλλος από το σύλλογο για την προστασία της θαλάσσιας χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ .


Η χελώνα είχε μπλεχτεί σε δίχτυα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο πτερύγιο. Η κινητοποίηση ήταν μεγάλη τόσο από τους όσους εκπροσωπούν τον ΑΡΧΕΛΩΝΑ στην Λευκάδα όσο και από υπαλλήλους της μαρίνας. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα το Λιμενικό της Λευκάδας είχε ουσιαστικό ρόλο, ώστε να γίνουν λεπτές κινήσεις και να προετοιμαστεί η μεταφορά της.

Οι υπεύθυνοι από το σύλλογο ΑΡΧΕΛΩΝ έστειλαν χθες το βράδυ ειδικό κουτί που τοποθετήθηκε μέσα η χελώνα και σήμερα μεταφέρθηκε στον τελικό προορισμό της για να ξεκινήσει η αποκατάσταση των τραυμάτων της.

caretta 2 1

caretta 6

caretta 24

ilefkada.gr

Χορηγούμενη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button