ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Λευκάδα: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 3,1 εκατ. ευρώ για νέο οδικό έργο

Με απόφαση στις 07/12/2021 του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Ιωάννη Τσακίρη, εγκρίθηκε η ένταξη στη ΣΑΕΠ 022 (με Κ.Ε. 2021ΕΠ02200004) του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του έτους 2021 η κατασκευή του Νέου Δρόμου Φτερνό – Ρούδα, με προϋπολογισμό 3.110.000 ευρώ.

Η θετική αυτή εξέλιξη έρχεται λίγες ημέρες μετά τις επαφές που είχε την προηγούμενη Πέμπτη (2/12/2021) ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΥΠΑΝΕΠ) και τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρη Σκάλκο.

«Η έγκριση της χρηματοδότησης των 3.110.000 ευρώ για την κατασκευή του νέου δρόμου Φτερνό – Ρούδα, αποτελεί μια μεγάλη επιτυχία της παρούσας Περιφερειακής Αρχής. Το έργο συνιστά αίτημα δεκαετιών των κατοίκων του Πόρου και της ευρύτερης περιοχής. Σε χρονικό διάστημα μόλις ενός έτους ‘αναβιώσαμε’ τη μελέτη του 2000, την οποία χρηματοδοτήσαμε με περίπου 80.000 ευρώ. Με συστηματική εργασία και χωρίς πολλά λόγια, πιστεύοντας στην προστιθέμενη αξία που θα προσδώσει στην περιοχή το συγκεκριμένο έργο, του δίνουμε την απαραίτητη ώθηση και το βάζουμε σε τροχιά υλοποίησης» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς, και συμπλήρωσε: «Παραμένουμε συνεπείς στον προγραμματισμό μας, με προτεραιότητα τον πολίτη, τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, την πρόοδο και την ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών της Π.Ε. Λευκάδας».

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button