Δυτική Ελλάδα

Λευκάδα: Δέκα οικογένειες έμειναν άστεγες λόγω της μεγάλης φωτιάς – Μάχη να πάρουν αποζημιώσεις

geg-fotialefkada

Δέκα οικογένειες έμειναν άστεγες μετά την χθεσινή μεγάλη φωτιά που έκαψε συνολικά έντεκα κτίρια στην παλιά πόλη της Λευκάδας. Για τους ανθρώπους αυτούς δυστυχώς δεν προβλέπεται καμία αποζημίωση ωστόσο οι αιρετοί του νησιού έχουν ξεκινήσει ήδη προσπάθεια να βρεθεί μια λύση στο θέμα, μάλιστα, κατά σύμπτωση, χθες στο νησί βρισκόταν και ο Πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος συμμετείχε στη σύσκεψη των φορέων και είδε θετικά την προοπτική βοήθεια των κατοίκων που έμειναν άστεγοι.

«Χθες ήταν εδώ ο πρόεδρος της Βουλής, ο οποίος συμμετείχε και στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου. Σε αυτές τις περιπτώσεις όταν έχουμε ιδιώτες και πυρκαγιά, δεν προβλέπονται αποζημιώσεις.

Παρόλα αυτά εμείς θα ζητήσουμε, θα απαιτήσουμε αν μου επιτρέπεται ο όρος, λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών, να υπάρξει μια τέτοια δυνατότητα και φυσικά θα ζητήσουμε και τη χρηματοδότηση για να μπορέσουμε να ξαναστήσουμε το δημοτικό κινηματογράφο Απόλλων (ο οποίος επίσης καταστράφηκε από την φωτιά). Θεωρώ πως υπάρχει θετική διάθεση από την πλευρά της πολιτείας, αυτό θα πρέπει εκφραστεί όμως και στην πράξη», δηλώνει από την πλευρά του ο Δήμαρχος της Λευκάδας Κώστας Δρακονταειδής.

Παράλληλα ο Δήμαρχος, μιλώντας «Στο Κόκκινο Πάτρας 107,7», αναφέρθηκε και στον δημοτικό κινηματογράφο Απόλλων που έγινε κι αυτός στάχτη από τις φλόγες: «Ήταν ένα ιστορικό κτίριο, το οποίο είχε κατασκευασθεί πριν από περίπου 95 χρόνια και είχε ανακαινισθεί και λειτουργούσε ως χειμερινός κινηματογράφος, αλλά και άλλες εκδηλώσεις. Καταστράφηκε ολοσχερώς», σημείωσε.

Πάντως σε κάθε περίπτωση η πόλη αρχίσει και ξαναβρίσκει τους κανονικούς τους ρυθμούς καθώς βρισκόμαστε εν μέσω θέρους και η τουριστική κίνηση στη Λευκάδα είναι πολλή μεγάλη: Κοιτάμε μπροστά, αφήνουμε το χθες. Προφανώς παίρνουμε τα διδάγματα μας και προσπαθούμε να δούμε την επόμενη μέρα. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και από την άποψη των ενεργειών. Προφανώς η καταστροφή είναι πολύ σημαντική για την πόλη. Δεν αλλάζει η λειτουργία της πόλης, η οποία από χθες το απόγευμα στις 5 η ώρα αποκαταστάθηκε.

Μόνο το συγκεκριμένο τμήμα της πόλης είναι αποκλεισμένο, γιατί γίνονται καθαρισμοί και μια σειρά άλλων ενεργειών που έτσι κι αλλιώς πρέπει να γίνουν. Γενικώς όμως, ως πόλη είμαστε σε κανονική λειτουργία. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πέραν μιας περιοχής ενάμιση οικοδομικού τετραγώνου που είναι αποκλεισμένη.

Τώρα γίνονται μόνο οι καταγραφές, αφού και ο καθαρισμός είναι δύσκολος στα στενά σοκάκια της πόλης, λόγω του ότι δεν μπορούν να μπουν μηχανήματα, παρά μόνο και με δυσκολία, κάποια μικρά», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Δρακονταειδής.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή υπήρξε μέριμνα, από το Δήμο και την Εκκλησία, για την φιλοξενία των οικογενειών που έχασαν το σπίτι τους καθώς και προσφορά γευμάτων, ωστόσο ελάχιστοι, περίπου 5, ανταποκρίθηκαν καθώς οι υπόλοιποι έλυσαν το πρόβλημα με τη βοήθεια συγγενικών τους προσώπων που τους φιλοξενούν προσωρινά.

thebest.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button