Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λευκάδα: Χωρίς φανάρια το Καλαμίτσι, καθημερινό το κυκλοφοριακό κομφούζιο (φωτο-video)

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί σε καθημερινή βάση στο χωριό Καλαμίτσι της Λευκάδας καθώς και φέτος κάποιοι ασυνείδητοι έκοψαν τα καλώδια από τα φανάρια που ρυθμίζουν την κυκλοφορία.

Ο δρόμος μπλοκάρει σε καθημερινή βάση από τα εκατοντάδες αυτοκίνητα, τροχόσπιτα και κάθε είδους τροχοφόρα, με αποτέλεσμα να επικρατεί εκνευρισμός καθώς οι ίδιοι οι κάτοικοι κάνουν τους… τροχονόμους για να ξεμπλοκάρουν την κίνηση.


Φυσικά ευχή όλων είναι να μην χρειαστεί να περάσει κάποιο ασθενοφόρο η πυροσβεστικό όχημα γιατί τότε πραγματικά θα υπάρχει σοβαρό πρόβλημα.

Σε σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπάρχουν κάτοικοι του χωριού που θεωρούν θετικό το γεγονός ότι… έφυγαν τα φανάρια από το χωριό, γεγονός που προκαλεί απορία, καθότι ήταν το μέσο για την ομαλή διεξαγωγή της κίνησης. Δεν αναιρείται φυσικά η ανάγκη κατασκευής περιφερειακού δρόμου που θα επιλύσει οριστικά το ζήτημα.

Σε κάθε περίπτωση είναι γεγονός πως στο νησί της Λευκάδας είναι αναγκαίο να δρομολογηθούν τα μεγάλα αναπτυξιακά έργα, που βρίσκονται σε φάση σχεδιασμού εδώ και χρόνια, από την στιγμή που το νησί επιλέγει αποκλειστικά να βιοπορίζεται από τον τουρισμό.

Η τοποθέτηση των φαναριών είναι αρμοδιότητα της Περιφερειακής Ενότητας Λευκάδας η οποία πρέπει να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλίες μαζί με τους υπολοίπους αρμόδιους φορείς ομαλοποίηση της κατάστασης που «τραυματίζει» την εικόνα του νησιού.

Δείτε χαρακτηριστικά την κατάσταση που επικρατεί στα παρακάτω βίντεο:

Πηγή: lefkadatoday.gr

Advertisements
Τοπική Διαφήμιση
pap spanakopita 1000x563px Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button