Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λευκάδα: Ανήλικοι μετανάστες μένουν τους τελευταίους τρεις μήνες στην Αστυνομία

Το παρακάτω ευχαριστήριο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Λευκάδας ήταν η αφορμή για το ρεπορτάζ που… μας εξέπληξε. Στο ευχαριστήριο η Ένωση αναφέρει:

“Το προεδρείο της Ένωσης μας στα πλαίσια των φιλανθρωπικών-κοινωνικών δράσεων ευχαριστεί θερμά τον φιλανθρωπικό σύλλογο Φάρο Λευκάδας με τον οποίο υπάρχει αγαστή συνεργασία για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημα μας για ρουχισμό και είδη καθαριότητας τα οποία προσφέρθηκαν στους τρεις ανήλικους που βρίσκονται υπό προστατευτική φύλαξη στο Τ.Α Λευκάδας τους τελευταίους 3 μήνες”.

Το υπογράφουν ο πρόεδρος, Κώστας Κουντούρης και ο Γενικός Γραμματέας, Στάθης Καββαδίας. Ποιοι είναι οι ανήλικοι που τους τελευταίους τρεις μήνες διαμένουν στο Αστυνομικό τμήμα της Λευκάδας και γιατί;

Πρόκειται για παιδιά περίπου 15 ετών τα οποία συνελήφθησαν μαζί με άλλους μετανάστες από το Λιμενικό όταν με σκάφος προσπάθησαν να διαφύγουν στην Ιταλία. Ασυνόδευτα ανήλικα τα οποία βρίσκονται υπό την προστασία της Αστυνομίας μέχρι να αδειάσει κάποια θέση σε δομή ώστε να μεταφερθούν. Στην αρχή ήταν τέσσερα, βρέθηκε όμως μία θέση και το ένα από τα παιδιά έφυγε. Οι άλλοι τρεις βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα , όπου εκεί περνούν όλο το 24ωρο τους.

Οι αστυνομικοί τα φροντίζουν, τα προστατεύουν όμως ο καθένας μπορεί να καταλάβει τι σημαίνει ανήλικα παιδιά να έχουν σπίτι τους… το αστυνομικό τμήμα. Η μοναδική τους ελπίδα είναι να βρεθεί σύντομα θέση σε κάποια δομή ώστε να μεταφερθούν… Το μη χείρον βέλτιστον δηλαδή…

Πηγή
lefkadapress.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button