Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Θεία Λειτουργία προς τιμήν των πυροσβεστών του Αγρινίου στην Ι.Μ. Λυκούρεσης

Οι πυροσβέστες περιγράφουν ως "θαύμα" το σβήσιμο της φωτιάς το 2017

Οι Πυροσβέστες του Αγρινίου, παρευρέθηκαν στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε προς τιμήν τους στην Ιερά Μονή Λυκούρεσης

Κοντά στο μοναστήρι είχε ξεσπάσει μεγάλη φωτιά πριν από έναν χρόνο ακριβώς.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στις 11 Σεπτεμβρίου, πριν από ένα χρόνο, ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή μεταξύ Σκουτεράς και Σκουτεσιάδας όπου εκδηλώθηκε φωτιά που αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις.

«Η φωτιά κατευθυνόταν προς την Ιερά Μονή Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, όταν ξαφνικά και χωρίς καμία λογική αιτία, λίγα μέτρα παραδίπλα από το Μοναστήρι οι μεγάλες φλόγες έσβησαν.

Αυτό το γεγονός έδωσε τον κατάλληλο χρόνο και χώρο στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν εκείνη την στιγμή να κατασβέσουν πλήρως στην φωτιά.

Αν οι φλόγες δεν κατέπεφταν δεν θα ήταν δυνατή η παρέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και η διάσωση της Ιεράς Μονής», αναφέρουν οι πυροσβέστες στην ανακοίνωσή τους,μέσω της οποίας ευχαριστούν την Καθηγουμένη Θεοδώρα Μοναχή της Ιεράς Μονής Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Παναγιά μου, βοήθησέ μας», είναι οι πρώτες λέξεις μας, στην ανάγκη μας, στον πόνο μας, στα αδιέξοδά μας, γιατί είναι η Παναγία που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε, και μας καθοδηγεί σε κάθε βήμα μας, σε κάθε «συμβάν».

Βοήθεια και για εμάς τους Πυροσβέστες όσο και για όλο τον κόσμο.
Σαν σήμερα, 11 Σεπτεμβρίου, πριν από ένα χρόνο, ισχυροί άνεμοι έπνεαν στην περιοχή μεταξύ Σκουτεράς και Σκουτεσιάδας όπου εκδηλώθηκε φωτιά που αμέσως πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η φωτιά κατευθυνόταν προς την Ιερά Μονή Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου, όταν ξαφνικά και χωρίς καμία λογική αιτία, λίγα μέτρα παραδίπλα από το Μοναστήρι οι μεγάλες φλόγες έσβησαν. Αυτό το γεγονός έδωσε τον κατάλληλο χρόνο και χώρο στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούσαν εκείνη την στιγμή να κατασβέσουν πλήρως στην φωτιά.

Αν οι φλόγες δεν κατέπεφταν δεν θα ήταν δυνατή η παρέμβαση των Πυροσβεστικών δυνάμεων και η διάσωση της Ιεράς Μονής.
Σήμερα παραβρεθήκαμε όλοι στην Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε προς τιμή μας, και ευχαριστούμε θερμά την Καθηγουμένη Θεοδώρα Μοναχή της Ιεράς Μονής Λυκούρεσης, Τιμίας Ζώνης της Θεοτόκου. Βοήθειά μας, σε εμάς αλλά και σε όλο τον κόσμο. Η Παναγία να μας έχει καλά και να μας προσέχει.

Οι Πυροσβέστες Αγρινίου

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close