Γεγονότα

Λειτουργεί και ο τεχνητός νεφρός στο νέο νοσοκομείο

epi-neo-nosokomeio

Ξεκίνησε σήμερα στο νέο νοσοκομείο Αγρινίου η λειτουργία της Μονάδας του Τεχνητού Νεφρού. Ήταν το τελευταίο τμήμα του νοσοκομείου που μεταφέρθηκε και σήμερα έκαναν την πρώτη τους αιμοκάθαρση στο νέο νοσοκομείο οι ασθενείς της μονάδας. Η μεταφορά ολοκληρώθηκε χθες με το προσωπικό της μονάδας του νεφρού να είναι όλη τη μέρα στο τμήμα και να ρυθμίζει τις τελευταίες λεπτομέρειες. Παρόντες ήταν οι γιατροί της μονάδας και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Η αιμοκάθαρση σε πρώτο στάδιο γίνεται με τα παλιά μηχανήματα, αυτά δηλαδή που υπήρχαν και στο παλιό νοσοκομείο. Σταδιακά βέβαια θα γίνει η αντικατάστασή τους από τα καινούργια που ήδη έχουν έρθει και βρίσκονται στο χώρο. Απαιτείται για αυτό η εκπαίδευση του προσωπικού από ανθρώπους της εταιρίας που τα προμήθευσε.
Ήδη υπάρχουν άνθρωποι για το σκοπό αυτό και σταδιακά η μονάδα θα ξεκινήσει να λειτουργεί εξ ολοκλήρου με τα νέα μηχανήματα.

Οι συνθήκες νοσηλείας των ασθενών αλλά και οι συνθήκες εργασίας στη μονάδα είναι σαφώς καλύτερες αφού οι χώροι είναι αρκετά πιο ευρύχωροι. Σίγουρα θα χρειαστεί ένα στάδιο προσαρμογής για όλους στο τμήμα, μέχρι να ξεκινήσει η πλήρης και ομαλή λειτουργία με τα νέα και υπερσύγχρονα μηχανήματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button