Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λευκάδα: Το ύποπτο φουσκωτό τελικά μετέφερε μετανάστες στην Ιταλία

Η πρόσφατη επιχείρηση του Λιμενικού στην Λευκάδα, ως γνωστόν, είχε και τη συνδρομή των Ιταλικών αρχών, με το ελικόπτερο που για αρκετή ώρα έκανε πτήσεις πάνω από τον Άη Γιάννη και την αμμόγλωσσα.

Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, η υπόθεση πήρε μία εντελώς άλλη τροπή. Και ενώ χθες δεν βρέθηκε κάτι στο ταχύπλοο που οδηγούσε μεσήλικας ημεδαπός , σήμερα οι Ιταλικές αρχές αναγνώρισαν και το ταχύπλοο αλλά και τον κυβερνήτη που πρόσφατα φέρεται να μετέφερε από την Ελλάδα με το συγκεκριμένο κρις κράφτ 20 περίπου παράνομους μετανάστες στις Ιταλικές ακτές.

Συγκεκριμένα οι Ιταλικές αρχές είχαν συλλάβει τις προηγούμενες ημέρες τους μετανάστες και σήμερα οι ίδιοι οι μετανάστες αναγνώρισαν και το σκάφος αλλά και τον κυβερνήτη του επιβεβαιώνοντας ότι αυτός τους μετέφερε. Δηλαδή ο συγκεκριμένος μεσήλικας κυβερνήτης μετέφερε τους μετανάστες στην Ιταλία.

Το φουσκωτό επέστρεψε στη Λευκάδα και στην μαρίνα… Μετά από αυτή την τροπή το σκάφος έχει κατασχεθεί και το Λιμενικό Λευκάδος έχει ξεκινήσει προανάκριση ακολουθώντας όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ανακοίνωση του Λιμενικού:

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένης επιχείρησης των στελεχών της Λιμενικής Αρχής Λευκάδας με τα πληρώματα τριών (03) περιπολικών σκαφών Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. εντοπίστηκε ύποπτο Τ/Χ σκάφος με όνομα ”BABY” ΤΠ 2231 Ι’ με επιβαίνοντες έναν 67χρονο ημεδαπό και μία 41χρονη αλλοδαπή. Κατόπιν συνεννόησης ΔΑΠΘΑΣ με Ιταλικές Αρχές εν λόγω σκάφος αναγνωρίστηκε ως μέσο μεταφοράς είκοσι τριών (23) αλλοδαπών από την Λευκάδα σε ιταλικές ακτές, ενώ αναγνωρίστηκε και ο ανωτέρω 67χρονος από διακινούμενους αλλοδαπούς, ως άτομο που διευκόλυνε την παράνομη έξοδό τους από τη χώρα.
Από την Λιμενική Αρχή Λευκάδας που διενεργεί προανάκριση, κατασχέθηκε το ανωτέρω σκάφος και αναζητείται ο ανωτέρω 67χρονος καθώς και ο συνεργός του.

https://lefkadapress.gr

Ετικέτες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close