Δυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Στον ΧΥΤΑ Παλαίρου τα σκουπίδια της Λευκάδας (ηχητικό)

Την μεταφορά των απορριμμάτων της Λευκάδας στο ΧΥΤΑ Παλαίρου ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Χαράλαμπος Καλός σε χθεσινή του έκτακτη συνέντευξη τύπου.

Έκανε λόγο για μεταφορά των απορριμμάτων μας στον πλησιέστερο αδειοδοτημένο χώρο, ( ΧΥΤΑ Παλαίρου ) με το μικρότερο δυνατό κόστος ( 32,2 ευρώ ανά τόνο συν ΦΠΑ, 40 ευρώ συνολικά) .

“Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η πρώτη από μία σειρά αποφάσεων που θα παρθούν για την οριστική λύση του προβλήματος των στερεών αποβλήτων είναι γεγονός και η απόφαση αυτή έγκειται στην δυνατότητα που έχει ο Δήμος Λευκάδας να μεταφέρει 12.000 τόνους απορριμμάτων, σε αδειοδοτημένο χώρο, τον ΧΥΤΑ Παλαίρου, με αντίτιμο 40 ευρώ τον τόνο. Μία Οδύσσεια έφτασε στο τέλος της, γνωρίζοντας την πολύ μεγάλη ευθύνη την οποία φέρναμε και συνεχίζουμε να φέρνουμε ως δημοτική αρχή, αλλά θέλοντας να φανούμε και συνεπής σε μία υπόσχεση την οποία είχαμε δώσει στον μαθητικό, κυρίως, κόσμο της Λευκάδας και όχι μόνο, αλλά κυρίως στα παιδιά τα οποία επέδειξαν μία αξιοζήλευτη ωριμότητα. Καταβάλαμε μία σημαντική προσπάθεια έτσι ώστε το συντομότερο δυνατό, να μπορέσουμε να πετύχουμε την βέλτιστη λύση.Τονίζω τη λέξη βέλτιστη γιατί είναι πραγματικά η βέλτιστη δυνατή λύση», δήλωσε ο κ. Καλός

Στη συνέχεια της τοποθέτησης του ο δήμαρχος Λευκάδας ευχαρίστησε συγκεκριμένους ανθρώπους. Ξεκίνησε από τους συναδέλφους, όπως είπε, αυτοδιοικητικούς του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας και δήμο Ξηρομέρου τους οποίους και ανέφερε ονομαστικά.

Επίσης τον γενικό γραμματέα συντονισμού διαχείρισης αποβλήτων Μανώλης Γραφάκο ο οποίος το τελευταίο τρίμηνο επέδειξε μεγάλη διάθεση επίλυσης του προβλήματος όπως επίσης και τον βουλευτή Λευκάδας Θανάση  Καββαδά.

lefkadapress.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ετικέτες

Σχολίασε

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close