ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

ΛΑ.Σ. Αγρινίου: “Δεν μπορεί να συζητιούνται “δια περιφοράς” σημαντικά ζητήματα στο Δημοτικό Συμβούλιο”

Ζητούν απόσυρση, διαφορετικά "μπλοκάρισμα" από την αντιπολίτευση

Με επιστολή τους προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου και τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Τίμος Παπανικολάου και Γιάννης Καρναβιάς, αναφέρουν πως κάποια θέματα της συνεδρίασης της Δευτέρας δεν έπρεπε να εισαχθούν στην ημερήσια διάταξη.

Επισημαίνουν πως εξαιτίας της έκτακτης κατάστασης που υπάρχει λόγω κορωνοϊού, δεν μπορεί σημαντικά ζητήματα να συζητιούνται “δια περιφοράς”, αλλά σε κανονικές συνεδριάσεις.


Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα , το πρώτο θέμα της συνεδρίασης της Δευτέρας , που αφορά στον Οργανισμό των υπηρεσιών του Δήμου.

Αναλυτικά η επιστολή:

“Κε Πρόεδρε
Λάβαμε την πρόσκληση για τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου τη Δευτέρα 30/9/2020 που θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς λόγω εκτάκτων αναγκών που προέκυψαν από την επιδημία του κορωνοϊού.
Επειδή πιστεύουμε σε τέτοιου είδους συνεδριάσεις ο σκοπός είναι να συζητιούνται θέματα που έχουν επείγοντα χαρακτήρα, πιέζουν οι ημερομηνίες και αποσκοπούν στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, δεν πρέπει να έρχονται θέματα που μπορούν και πρέπει να έρθουν για να συζητούνται σε κανονικές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπου οι αποφάσεις μπορούν να διαμορφωθούν μετά τη διατύπωση και αντιπαράθεση επιχειρημάτων, δημοτικών συμβούλων και παρατάξεων.

Θέματα που θα μπορούσαν να μην περιέχονται στην ημερήσια διάταξη της εν λόγω συνεδρίασης είναι πολλά.

Όμως το 1ο Θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορά τον Οργανισμό υπηρεσιών του Δήμου, θεωρούμε απαραίτητο ότι θα πρέπει να αποσυρθεί από την συνεδρίαση και να έρθει σε κανονικές διαδικασίες λειτουργίες του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα έχουμε και τις θέσεις του Συλλόγου των εργαζομένων αλλά και θα αναπτυχθεί η διαλογική συζήτηση για ένα σημαντικό θέμα.

Σε περίπτωση κ. Πρόεδρε που δεν το αποσύρετε καλούμε όλες τις παρατάξεις και τους δημοτικούς συμβούλους να το μπλοκάρουν στην πράξη καταψηφίζοντάς το για να επανέλθει εκ νέου σε νέα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου”.


Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button