Δυτικά ΕπιχειρείνΔυτική ΕλλάδαΡοή Ειδήσεων

Λάμπρος Δημητρογιάννης: «Ενέργεια και Βιώσιμη Ανάπτυξη τα νέα αναπτυξιακά πεδία της Δυτικής Ελλάδας»

Δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, για το Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022»

Ο Λάμπρος Δημητρογιάννης, Αντιπεριφερειάρχης Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος Δυτικής Ελλάδας, σε δήλωση του για το Συνέδριο «Δυτικά Επιχειρείν 2022», τονίζει πως αποτελεί εξάλλου και στρατηγικό στόχο η Δυτική Ελλάδα να μετατραπεί σε Ενεργειακό κόμβο και Δίαυλο Αειφόρου Ανάπτυξης.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει επίσης στην προώθηση και ενθάρρυνση εκ μέρους της Περιφέρειας, οικονομικών δραστηριοτήτων της κυκλικής οικονομίας και ανάπτυξης ήπιων μορφών ενέργειας.


Η πολιτική αυτή, σύμφωνα με τον κ. Δημητρογιάννη, έχει ήδη απτά αποτελέσματα.

Η δήλωση του Αντιπεριφερειάρχη Βιώσιμης Ανάπτυξης, Ενέργειας και Περιβάλλοντος, έχει ως εξής:

Βρισκόμαστε σε μια κομβική περίοδο για την παγκόσμια οικονομία και ανάπτυξη. Οι συνεχόμενες και διαρκείς κρίσεις που βιώνουμε την τελευταία πενταετία επιφέρουν ανησυχία για την επαναφορά σε αναπτυξιακή τροχιά της χώρας αλλά και της περιοχής μας.

Καθίσταται πλέον απόλυτη ανάγκη η αναζήτηση νέων πεδίων ανάπτυξης, που θα συνεισφέρουν βιώσιμα και μακροπρόθεσμα στο θετικό αναπτυξιακό πρόσημο της περιοχή μας.

Οι επενδύσεις στην ενέργεια και τη πράσινη επιχειρηματικότητα αναδεικνύουν διαρκώς τα οφέλη σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο. Αποτελεί εξάλλου και στρατηγικό στόχο η Δυτική Ελλάδα να μετατραπεί σε Ενεργειακό κόμβο και Δίαυλο Αειφόρου Ανάπτυξης.

Τη τελευταία τριετία ενθαρρύνουμε την προώθηση οικονομικών δραστηριοτήτων της κυκλικής οικονομίας και ανάπτυξης ήπιων μορφών ενέργειας.

Παράλληλα, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι πράσινες επενδύσεις, όπως δραστηριότητες που εντάσσονται στη διαχείριση των αποβλήτων, την ανακύκλωση και την αξιοποίηση βιομάζας για ενέργεια και βιολογική γεωργία.

Η λειτουργία αυτών των δραστηριοτήτων έχει επιφέρει μεγάλο θετικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα και δημιουργία θέσεων εργασίας, ιδίως σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο. Πιο συγκεκριμένα, έχουν ιδρυθεί, λειτουργήσει και ενισχυθεί πάνω από 400 πράσινες επενδύσεις στον τομέα της κυκλικής οικονομίας και των ήπιων μορφών ενέργειας κατά την τελευταία τριετία, αποδεικνύοντας τη νέα στόχευση για το μέλλον.

Εύχομαι ειλικρινά καλή επιτυχία στο Αναπτυξιακό Συνέδριο ΔΥΤΙΚΑ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ 2022, το οποίο καθιερώνεται πλέον ως μια αξιόλογη συνάντηση επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης για την Περιφέρειά μας.

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button