ΆποψηΡοή Ειδήσεων

Λαϊκή Συσπείρωση Ξηρομέρου: «Για άλλη μια φορά τα σχολεία ανοίγουν ανοχύρωτα»

Η παράταξη τη Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Ξηρομέρου έδωσε στη δημοσιότητα ανακοίνωση σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων αύριο Δευτέρα

Η παράταξη διαπιστώνει πως τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Eκπαίδευσης ανοίγουν την Δευτέρα για άλλη μια φορά , ακριβώς όπως το Σεπτέμβρη , “ανοχύρωτα ως υγειονομικές βόμβες , χωρίς να έχει διασφαλιστεί καμία από τις προϋποθέσεις για την ασφαλή λειτουργία”.


Παράλληλα κατηγορεί την κυβέρνηση πως “λειτουργεί με εγκληματική ανευθυνότητα , θεωρώντας γονείς και μαθητές ως αναλώσιμους”.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

“Πάλι θα στοιβαχθούν οι μαθητές σε ακατάλληλες αίθουσες και η προτροπή του υπουργείου , σύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε είναι να … αερίζουμε πιο συχνά. Ο εμπαιγμός θα έπρεπε να έχει και ένα όριο.

Η καθαριότητα και η απολύμανση των χώρων με την παρουσία προσωπικού καθαρισμού όλη την ημέρα παραμένει ζητούμενο και επαφίεται στο … φιλότιμο των υπαλλήλων καθαριότητας και αρκετές φορές και των ίδιων των εκπαιδευτικών.

Ταυτόχρονα , τη στιγμή που παρουσιάστηκαν κρούσματα στη περιοχή μας , οι μαθητές και οι οικογένειές τους , καθώς και οι εκπαιδευτικοί βρίσκονται στο σκοτάδι , για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί η κατάσταση. Θα έπρεπε ήδη να έχουν γίνει δωρεάν τεστ σε εκπαιδευτικούς και μαθητές , προτού μπουν στις τάξεις τη Δευτέρα , έτσι ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς και των τραγικών συνεπειών της.

Η Λαϊκή Συσπείρωση από την αρχή της πανδημίας έχει κρούσει τον κώδωνα. Η εγκληματική αμέλεια απέναντι στον τρόπο με τον οποίο θα επαναλειτουργήσουν τα σχολεία εγκυμονεί κινδύνους για τις οικογένειες και τα παιδιά των λαϊκών στρωμάτων.

Στεκόμαστε δίπλα στους εκπαιδευτικούς , τους μαθητές και τις οικογένειές τους και τους καλούμε στον αγώνα απαιτώντας :

• Ολιγομελή τμήματα
• Δωρεάν και επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ
• Πρόσληψη και αλλαγή της σύμβασης των καθαριστριών , και παρουσία προσωπικού καθαριότητας όλη την ημέρα στα σχολεία.

Δηλώνουμε ότι θα παλέψουμε μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο για την ασφαλή λειτουργία των σχολείων. Τα δικαιώματα και οι διεκδικήσεις μας δεν μπαίνουν σε καραντίντα. Πάνω σε αυτή τη λογική καλούμε τους κατοίκους του δήμου Ξηρομέρου, να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε αυτά που σήμερα θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα”.

Advertisements

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
ocean new optimize Τοπική Διαφήμιση
tsiknas600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button