ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Λαϊκή Συσπείρωση Μεσολογγίου: «Αναγκαιότητα η άμεση σύγκλειση Δημοτικού Συμβουλίου»

Την άμεση σύγκλειση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου για να γίνει συζήτηση για την ένταξης όλων των Νομικών Προσώπων στους Δήμους, ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση.

Η ανακοίνωση: 


«Αναγκαιότητα η άμεση σύγκλειση Δημοτικού Συμβουλίου

Είναι γνωστό πως η κυβέρνηση προχώρησε στην νομοθετική ρύθμιση (ν. 5056/2023) ένταξης  όλων των Νομικών Προσώπων των Δήμων στους Δήμους, μεταφέροντας ταυτόχρονα στους Δήμους το σύνολο των εσόδων και εξόδων των καταργούμενων νομικών προσώπων.

Με την 1160/11-10-23 εγκύκλιο έδωσε στους Δήμους την δυνατότητα να εκφράσουν αντιρρήσεις, εάν υπάρχουν και να καταθέσουν τεκμηριωμένες προτάσεις, για την διατήρηση κάποιων ΝΠΔΔ στο προηγούμενο καθεστώς. Μόνο που έχει τεθεί και αυστηρό χρονικό πλαίσιο γι’ αυτό, με καταληκτική ημερομηνία την 15/11/2023.

Στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο, το θέμα δεν συζητήθηκε, καθώς ο κ.Δήμαρχος δεσμεύτηκε να το θέσει στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Η προθεσμία τελειώνει. Θα χαθεί και αυτή η δυνατότητα;;; Πότε θα γίνει ΔΣ, πότε θα συνταχθούν οι προτάσεις εξαίρεσης (αν ληφθεί τέτοια απόφαση), πότε θα αποσταλούν;;;

Ίσως για κάποιους, είναι μικρής σημασίας η λειτουργία του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ και η λειτουργία του  ΜΟΥΣΕΙΟΥ  ΧΑΡΑΚΤΙΚΗΣ ΒΑΣΩΣ ΚΑΤΡΑΚΗ.

Η ΛΑΪΚΉ ΣΥΠΕΙΡΩΣΗ έχοντας σταθερή άποψη πως όλες αυτές οι δομές έχουν σημαντικές δράσεις, δράσεις που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση των συνθηκών ζωής όλων μας , προτείνει να παραμείνουν  ως έχουν.

ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΟΜΩΣ :
-ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΟΥΝ ΜΕ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ .
– ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΘΟΥΝ ΜΕ ΝΟΜΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ.

Ζητούμε την άμεση σύγκλειση έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου για να γίνει συζήτηση επι του ζητήματος και να παρθούν αποφάσεις. Ο χρόνος δεν επιτρέπει άλλες δικαιολογίες και καθυστερήσεις.

Advertisements
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ VIDEO
aluxal web banner new logo Τοπική Διαφήμιση
new600x338 Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button