ΑυτοδιοίκησηΡοή Ειδήσεων

Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας: Κατέθεσε ψήφισμα για την στήριξη των αγροτών και εργατών γης

Η αντιμετώπιση του υψηλού κόστους παραγωγής, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την εξεύρεση λύσεων στο θέμα των εργατών γης, καθώς και αναζήτηση νέων ευκαιριών με νέες καλλιέργειες για την αντιμετώπιση της επισιτιστικής κρίσης αποτέλεσαν θέματα συζήτησης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας.

Στην παραπάνω συζήτηση η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Ελλάδας κατέθεσε το παρακάτω ψήφισμα για το αποφασιστικό μέρος του συγκεκριμένου θέματος:


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας παίρνει απόφαση για στήριξη των αιτημάτων των μικρών αγροτών καθώς και των εργατών γης.

Πιο συγκεκριμένα συντασσόμαστε με τα αιτήματά τους και διεκδικούμε:

Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.

Να νομιμοποιηθούν όλοι οι μετανάστες και πρόσφυγες, που ζουν και εργάζονται για χρόνια στην Ελλάδα, με μακροχρόνιες άδειες διαμονής, χωρίς παράβολα, πρόστιμα, πολύχρονες καθυστερήσεις.

Για τους μετανάστες εργάτες που απασχολούνται σε εποχικές εργασίες, να εξασφαλιστούν η στέγαση και η εν γένει διαβίωσή τους σε ασφαλείς και αξιοπρεπείς χώρους με ευθύνη του κράτους, πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, άδειες διαμονής για τους ίδιους και την οικογένειά τους και εξασφάλιση της πρόσβασης στην Εκπαίδευση για τα παιδιά τους. Ωράριο, μισθός, άδειες και επιδόματα σε όλους τους εργάτες γης, Ελληνες και ξένους, πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, βαρέα και ανθυγιεινά.

Εξασφάλιση σε όλους τους μετανάστες αριθμού ασφάλισης και της απρόσκοπτης, με ευθύνη του κράτους, πρόσβασης και κάλυψής τους σε εξετάσεις, φάρμακα και αναγκαίο ιατρικό εξοπλισμό στα νοσοκομεία και κέντρα υγείας της περιοχής. Να εξασφαλιστεί εδώ και τώρα, χωρίς καμία άλλη χρονοτριβή και γραφειοκρατική διατύπωση, ο εμβολιασμός όλων των μεταναστών εργατών γης, ενάντια στον κορονοϊό και τις άλλες ασθένειες.

Η τοποθέτηση του Ν. Μωραΐτη:

Τοπική Διαφήμιση
Τοπική Διαφήμιση

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Διαβάστε Επίσης

Back to top button